Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nesli tükenme tehdidinde! Diyarbakır’da görüldü!

Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) tarafından ‘nesli tükenme tehdidine yakın’ kategorisinde sınıflandırılan su samuru, Diyarbakır’da havuzdaki balıkları yerken bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Dünya Doğa ve Doğal

Nesli tükenme tehdidinde! Diyarbakır’da görüldü! ‘nesli tükenme tehdidine yakın’ kategorisinde sınıflandırılan su samuru Diyarbakır’da görüldü.

 

BALIK HAVUZUNA BALIK YEMEĞE GELİYOR

 

Dicle Nehri kıyısında çay bahçesi işleten ve aynı zamanda balıkçılık yapan Ferat Karagöz, havuzdaki balıkları yiyen su samurunu cep telefonu ile görüntüledi. Karagöz, “Dicle Nehri kıyısında çay bahçesi işletiyorum. Yıllardır Dicle Nehri’nde balık yakalarım. Bizim balık havuzumuz var. Bu su samurları havuzdaki balıkları yemeye geliyor. Yani alışmış sürekli balıklarımızı yiyor. Bu gelişinde fark ettim ve görüntüye aldım” dedi.

 

DOĞAL YAŞAM ALANINDA OLMALI

 

Karagöz’ün bu görüntüleri paylaşmasının ardından bölgedeki çevreciler ve doğaseverler, su samurunun nadir ve tehlikede olan bir tür olduğuna dikkat çekti. Su samurunun doğal yaşam alanlarında korunması gereken bir tür olduğu ve bu gibi durumlarda insan müdahalesi olmaması gerektiği ifade edildi.

 

 

Görüntülerde bot içerisinde bulunan balıkları yemeye çalışan su samuru, görüntülendiğini fark edince bir süre kendisini görüntüleyenleri izleyerek tekrar suya dalıp gözden kayboluyor.