Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lezzet Düellosu: Diyarbakır Ciğeri mi Şanlıurfa Ciğeri mi? İşte aradaki fark!

Ciğer kebabı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Güneydoğu mutfağında önemli bir yere sahip olan bu kebabın iki ana türü vardır: Diyarbakır Ciğer Kebabı ve Şanlıurfa Ciğer Kebabı. Peki bu iki lezzet arasında ne gibi farklar var? Detaylar Haberimizde…

Ciğer kebabı, Türk mutfağının

Lezzet Düellosu: Diyarbakır Ciğeri mi Şanlıurfa Ciğeri mi? İşte aradaki fark! Ciğer kebabı, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Güneydoğu mutfağında önemli bir yere sahip olan bu kebabın iki ana türü vardır: Diyarbakır Ciğer Kebabı ve Şanlıurfa Ciğer Kebabı. Peki bu iki lezzet arasında ne gibi farklar var? Detaylar Haberimizde…

 

Güneydoğu Anadolu mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan Ciğer Kebabı, Diyarbakır ve Şanlıurfa arasında tatlı bir çekişmeye yol açıyor. Her iki şehir de bu lezzetin kendilerine ait olduğunu savunurken, kebap severler de bu iki efsanevi kebabı karşılaştırmaktan geri durmuyor.

Ciğerler arasındaki fark

Temel fark ciğer seçiminde yatıyor. Diyarbakır Ciğer Kebabı’nda kuzu ciğeri kullanılırken, Şanlıurfa Ciğer Kebabında dana ciğeri tercih ediliyor. Bu da iki kebap arasında lezzet açısından önemli bir ayrım yaratıyor. Kuzu ciğeri daha yumuşak ve hafif bir lezzet sunarken, dana ciğeri daha yoğun ve karakteristik bir tada sahip.

Ciğer Keban’ının yapılış serüveni

Ciğer kebabının yapılışı serüvenini İLKHA’ta anlatan Şanlıurfa Ciğer Kebabı ustası Cebrail Fırat, “Ciğerimizi pişirirken, özellikle kurumamasına dikkat ediyoruz ve sulu kalmasına önem veriyoruz. Ateşi çok fazla yellemeden pişiriyoruz. Kurursa ciğerin çok fazla tadı kalmaz, bundan dolayı bizim dikkat ettiğimiz konu ciğeri sulu vermek. Genelde insanlar ciğeri sulu tercih ederler, ciğer sulu yenir. Ciğerin sulu olması ciğere farklı bir lezzet katar. Ciğer kuruduğu zaman lezzeti ve tadı kalmaz, ciğer dediğin sulu yenir” dedi.

Diyarbakır Ciğeri ile Şanlıurfa ciğeri arasındaki fark ne?

Diyarbakır Ciğer Keban’ı ile Şanlıurfa Ciğer Kebabının arasındaki farklara da değinen Fırat, “Ciğerin doğramasına dikkat edilmesi gerekiyor. Doğrarken çok büyük doğramamız gerekiyor. Diyarbakırlılar gibi büyük doğramıyoruz, bizim ciğerlerimiz biraz daha küçük. Ayrıca ateşin çok yoğun olmaması gerekiyor, bunlara dikkat etmemiz lazım. Diyarbakır’da ciğerler biraz daha büyük ve servisi şişte yapıyorlar. Şanlıurfa’da ciğerler biraz daha küçük ve ekmeğin içine çekiyoruz. İnsanlar kendi ağız tadına göre dürümlerini yapıp yiyebiliyorlar” diye konuştu.