Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaymakamın imamı darp ettiği iddialarıyla ilgili Diyarbakır Valiliği’nden açıklama!

Diyarbakır Valiliği, Kulp kaymakamının bir imamı darp ettiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği, Kulp kaymakamının

Kaymakamın imamı darp ettiği iddialarıyla ilgili Diyarbakır Valiliği’nden açıklama!

 

Kulp Kaymakamı Burak Akeller, cuma namazını kılmak için Bahçelievler Camii’ne gitti. İddiaya göre, cami imamı M.K. hutbeyi okurken sehven atlama yaptı. Bu duruma tepki gösteren Akeller, namaz bittikten sonra imam M.K’yi hutbe okuduğu mikrofonla darp ettiği iddia edildi.

 

DİYARBAKIR VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği ise yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve İlçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin; Adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” İfadelerini kullandı.

 

DİYARBAKIR BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Diyarbakır Barosu ise yaptığı açıklamada, “Kulp ilçemizde bugün cuma namazı hutbesinden sonra Kulp Kaymakamı’nın korumalarıyla beraber görevli imamı darp ettiği ve imama hakaretlerde bulundukları haberleri kamuoyuna yansımıştır. Diyarbakır Barosu olarak, kamu gücünden kaynaklı nüfuzun kötüye kullanımı örneği olan bu hadiseyi kınadığımızı,  darp edilen İmamızla iletişim halinde olduğumuzu ve hukuki  süreci büyük bir titizle takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” İfadelerini kullandı.