Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Kore’den Diyarbakır’a Başsağlığı Telefonu!

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, Kore şehitleri, gazileri ve aileleri adına verilen onur yemeğinde madalya verdiği 92 yaşındaki Kore Gazisi Şükrü Güzelses yaşamını yitirdi.

Güney Kore Ankara Büyükelçisi

Güney Kore’den Diyarbakır’a Başsağlığı Telefonu! Güney Kore’nin madalya verdiği 92 yaşındaki Kore Gazisi Şükrü Güzelses yaşamını yitirdi.

 

GÜZELSES AİLESİNİ TELEFONLA ARADI

 

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, Güzelses’in vefatından duyduğu üzüntüyü ailesiyle paylaştı. Güzelses ailesini telefonla arayan Won Ik, en kısa sürede aileyi ziyaret ederek taziyelerini bildirmek ve acılarına ortak olmak istediğini bildirdiği öğrenildi.

 

 

ONUR YEMEĞİNDE MADALYA VERMİŞTİ

 

Güney Kore’nin Ankara büyükelçisi, 2023 yılının Aralık ayında Diyarbakır’da Kore gazileri ve ailelerine onur yemeği vermişti. Büyükelçi Lee Won-Ik, Diyarbakır’da yaşayan gaziler ve ailelerinin konuk etmişti. Onur yemeğinde 92 yaşındaki Kore Gazisi Şükrü Güzelses’e de madalya vermişti.

 

 

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun da katıldığı onur yemeğinde Güney Kore Ankara Büyükelçisi Lee Won Ik, Kore ve Türkiye arasındaki dostluğa dikkat çekmiş ve dostluk köprüsünün yetmiş yıl önce kurulduğunu ifade etmişti.

 

Lee Won Ik, Kore gazilerine minnet duyduklarını, Türkiye’ye vefa borçları olduğunu belirtirken bu borcu ödemek için her daim yanlarında olacaklarının mesajını vermişti.