Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’daki Hastanenin Hali ‘Pes Artık’ Dedirtti

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin tuvaletlerinde biriken çöpler “pes artık” dedirtti. Hastalar şifa bulmak için gittikleri hastaneni tuvalet kapılarını peçete ile açıyor.

Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet

Diyarbakır’daki Hastanenin Hali ‘Pes Artık’ Dedirtti. Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin tuvaletlerinde biriken çöpler “pes artık” dedirtti.

 

Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nin ek binasındaki tuvaletlerinde biriken çöpler tepkiye yol açtı. Hijyenden yoksun bırakılan hastane, bağışıklıkları zayıf olan hastalar için mikrop kapma olasılığını yükseltiyor. Çöp kovalarının dolup taştığı, yerlerde ve lavabolarda biriken peçeteler, tıbbi atıklar, şifa için gelen hastaları kapıdan döner duruma getirdi. Engelli lavabolarında durumun daha vahim olduğunu belirten hastalar, çözüm bulunmasını istiyor.

 

 

‘KAPILARI PEÇETE AÇIYORUZ’

 

Tedavi olmak için gittiği hastanenin hijyenden yoksun olduğunu belirten Hilmi Daş, “Tedavi için hastaneye gidiyoruz. En temiz olması gereken hastanelerin tuvaletleri feci kötü. Tuvaletlere giremiyoruz, kapıları peçete açıyoruz. Şikâyette bulunamıyoruz, bulunsak dahi herhangi bir çözüm bulunmuyor” dedi.

 

 ‘ŞİKAYETLER KAYDA ALINMIYOR’

 

Daha önce hastanenin hizmet sektöründe çalışan ve ismini vermek istemeyen kent sakini: “Şikâyet kutuları dolup taşıyor, açıp bakan kimse yok. Şikayetler hiç kayda alınmıyor. Yıllardır hastane bu durumda, çalışanlar işlerini yapmıyor. Ayrıca hastalar da çok kötü kullanıyor. Sadece çalışanlarla olacak işi değil. Hep beraber hastaneyi daha temiz tutmalıyız” diye konuştu.