Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da ‘toplu taşıma krizi!

Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki krizin ilk kurbanı öğrenciler oldu. Otobüsler camlarına “Abonman kart geçersizdir” uyarısı yapıştırdı.

Diyarbakır’da özel halk otobüsleri

Diyarbakır’da ‘toplu taşıma krizi! Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki krizin ilk kurbanı öğrenciler oldu. Otobüsler camlarına “Abonman kart geçersizdir” uyarısı yapıştırdı.

Geçtiğimiz günlerde Amida Haber’e konuşan Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, şoförlerin büyük mağduriyetler yaşadığını, belediye ile uzlaşı sağlanmadığı durumda eyleme gideceklerini duyurmuştu.

Bu sabah itibariyle özel halk otobüslerine ‘Abonman kart geçersizdir’ uyarısı yapıştırıldı. Uygulama ile öğrenciler özel halk otobüslerine binemeyecek.

Geçen yıl uygulamaya konulmuştu

12 Ocak 2023 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kentte okuyan öğrencilerin ekonomisine destek abonman kart sistemini devreye koymuştu. Abonman kart sistemiyle öğrenciler otobüslere 120 liraya 120 binişten faydalanıyordu. Uygulamadan Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu sistemine kayıtlı öğrenciler sadece yararlanabiliyordu. Şoförlerin önümüzdeki günlerde ücretsiz kartlar içinde böyle bir uygulamaya gidip gitmeyeceği merak konusu oldu.