Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Hedef 2 Milyon Turist

Diyarbakır’da bahar ayının gelmesi ile turizm sezonu açıldı. Otellerde doluluk oranları yüzde 90’ı aştı.

Diyarbakır’da bahar ayının gelmesi

Diyarbakır’da Hedef 2 Milyon Turist. Diyarbakır’da bahar ayının gelmesi ile turizm sezonu açıldı. Otellerde doluluk oranları yüzde 90’ı aştı.

 

 

Diyarbakır, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bu yıl turizm sezonuna iddialı bir başlangıç yaptı. 9 günlük bayram tatili boyunca Diyarbakır’ın zenginliğini görmek için 500 bin turist Diyarbakır’a akın etti, oteller dolup taştı.

 

Ziyaretçiler, tarihi surlar, Ulu Cami, Hasan Paşa Han, Ongözlü Köprü gibi tarihi mekanları ziyaret ederek kentin tarihi dokusunu ve kültürünü yakından görmek için Diyarbakır’a akın etti. 9 gün boyunca dolup taşan Diyarbakır sokakları kentin ve yerli esnafın kalkınmasında büyük destek verdi.

 

BU YIL HEDEF YÜKSEK

 

Diyarbakır’ı 2023 yılında 1 milyon 253 bin turist ziyaret ederken, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, bu yıl 2 milyondan fazla turist beklediklerini açıkladı. Diyarbakır’a yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin artmasıyla birlikte otellerin doluluk oranı en üst seviyelere ulaştı. 2022 yılının Temmuz ayında itibaren Diyarbakır’da hizmet vermeye başlayan Anemon Otel, 35 yıl geçmişi ve hizmetiyle müşteri memnuniyetini üst seviyelerde tutuyor. 58 personel ve 60 odasıyla hizmet sunan Anemon Otel, şehrin dışında, sakin konumuyla turistlerin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

 

 

‘ODALARIN DOLULUK ORANI ÇOK ARTTI’

 

Anemon Otel Müdürü Özgür Arsoy, bu sezonda odalarda doluluk oranının yükseldiğini söyledi. Arsoy, “Anemon kalitesiyle hizmet sunan bir işletemeyiz. Diyarbakır’da aynı standartta hizmet vermesinden kaynaklı müşteriler tercih ediyor. 60 odalı 120 kişilik bir kapasitemiz var. Yaz sezonun açılmasıyla beraber, odaların doluluk oranı çok arttı.

Diyarbakır bu sezon daha büyük bir yoğunluk yaşamaya başlayacak. 2020’de pandemi ile başlayan, 2021’de bittikten sonra, rahatlaması gerekirken ekonominin daralması, 2023’te yaşanan deprem felaketiyle müşteri ağırlamamızda azalma olmuştu. Bu yıl ramazan bayramla beraber otellerde boş yer bulunamadı, büyük bir yoğunluk yaşandı. Diyarbakır, dokusu, tarihi alanlarını görmek isteyenlerin cazibe noktası oldu. Bu yıl daha yoğun bir sezon geçirmeyi ve daha çok turist ağırlamayı bekliyoruz.”

 

YABANCI TURİST AZ

 

Diyarbakır’ı daha çok yerli turistlerin tercih ettiğini söyleyen Arsoy, yabancı turist sayısının sadece yüzde 5’i oluşturduğunu belirtti. Gezi turların turist yoğunluğunun yaşanmasında büyük rol aldığını belirten Arsoy, “Diyarbakır’ın tanıtımı daha iyi yapılmalı. Bu konuda yerel yönetimlere, idarecilere ciddi işler düşüyor. Bu çalışmalara ağırlık verilirse, turizm açısında yurt dışından daha fazla insanın ağırlayacağımızı, turistlerin daha çok tercih edeceğini düşünüyorum” dedi.

 

TURİSTLER KENTİN KALKINMASINDA ROL OYNUYOR

 

Diyarbakır’a gelen her turistlerin, otel başta olmak üzere istihdam açısından kentin kalkınmasında önemli rol oynadığını aktaran Arsoy, “Diyarbakır’a gelen her misafir harcama yapıyor ve bu durumda yerli esnafın kalkınmasına yardımcı oluyor” diye konuştu.