Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da depremzedeler hırsızlara karşı bekçi tuttu!

Diyarbakır’da depremden sonra tahliye edilen Karaşin Apartmanı sakinleri, eşyalarını hırsızlardan korumak için bekçi tutmak zorunda kaldı.

Diyarbakır'da depremden sonra tahliye

Diyarbakır’da depremzedeler hırsızlara karşı bekçi tuttu! Diyarbakır’da depremden sonra tahliye edilen Karaşin Apartmanı sakinleri, eşyalarını hırsızlardan korumak için bekçi tutmak zorunda kaldı.

 

Diyarbakır Yenişehir ilçesi Ofis Semti Kooperatifler Mahallesi Kurt İsmail Paşa 2’inci Sokak’ta bulunan Sözel Apartmanı depremde yıkıldı. Sözel Apartmanı’nın enkazından 48 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Sözel Apartmanı yıkıldığı sırada, yanında bulunan 9 katlı Karaşin Apartmanı’nın üzerine devrildi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yaptığı kontrollerde binaya “orta hasar” raporu verildi, bina tahliye edildi.

Mobilya ve beyaz eşyalar içeride kaldı

Ancak, Karaşin Apartmanı’nın sağlam olduğunu belirten bina sakinleri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün raporunu mahkemeye taşıdı. Binanın yıkılmaması için Diyarbakır 2’inci İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Tahliye sırasında alabilecekleri birkaç parça eşyayı alan sakinlerin, mobilya ve beyaz eşyaları “orta hasarlı” binada kaldı.

Bekçi tuttular

Diyarbakır’da boşaltılan ağır ve orta hasarlı binalarda meydana gelen hırsızlık olaylarından korunmak için, bina sakinleri ilginç bir çözüm buldu. 28 dairenin bulunduğu binada sakinler, her ay kişi başı bin -1500 lira ödeyerek, hırsızlıktan korunmak için 3 bekçi tuttu.

‘Binamızın yıkılmasını istemiyoruz’

Amida Haber’e konuşan Ramazan Seykan isimli bina sakini şunları söyledi: “Biz binamızın yıkılmasını istemiyoruz. Bu nedenle dava açtık. Dava devam ediyor, eşyalarımızın hepsi içeride kaldı, hırsızlar çalmasın diye, bekçi tuttuk. Her ay daire başı 3 bekçiye para ödüyoruz” dedi.