Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da bu aileyi hatırlayanınız var mı?

Bir zamanlar demir silindirler ve tahtalarla yaptıklarını düzenekle, eşini ve çocuklarını çekerek tüm Diyarbakır sokaklarını arşınlayan çocukların korkulu rüyaları kentin neşesi olan bu aileyi tanıdınız mı?

Bir zamanlar demir silindirler

Diyarbakır’da bu aileyi hatırlayanınız var mı? Bir zamanlar demir silindirler ve tahtalarla yaptıklarını düzenekle, eşini ve çocuklarını çekerek tüm Diyarbakır sokaklarını arşınlayan çocukların korkulu rüyaları kentin neşesi olan bu aileyi tanıdınız mı?

 

Diyarbakır’da bu aileyi hatırlayanınız var mı? Diyarbakır’da ister yaz olsun ister kış olsun tek bir gün bile evde oturmadılar.

LALO VE YOLÉ

Gerçi evleri de yoktu. Koşuyolu Parkı, park olmadan önce giriş kısmında kurdukları barakada yaşıyorlardı. Lalo ve Yolé, bir kız bir de erkek çocukları vardı. Lalo hep sinirli hali ve tavrı, Yolé ise hep gülen yüzü ancak biri karıştığında sinirli bir tipe bürünen ve Diyarbakır’da bir çok ailenin çocuklarını korkutmak için kullandığı isme dönüşürdü.

CEKETİNİN CEBİNDE TAŞ TAŞIRDI

Bundan 30 yıl önce Diyarbakır’da yaşayan herkes onları bilir, tanırdı. Geçmedikleri sokak çok azdır. Lalo’nun sinirli sinirli sürekli bağırıp durması, kendisini sinirlendiren vatandaşa ceketinin cebinden çıkardığı taşları atması çok bilinendir.

ÖMRÜ LALO’NUN ARABASINI OMUZLAMAKLA GEÇTİ

Yolé’nin de Lalo ve arabasının ipini omuzlaması, çocuklarının çıplak ayak arkalarından koşturmaları akşama kadar Diyarbakır sokaklarını caddelerini gezmeleri gittikleri her yerde başlarında kalabalık olması hep tekrarlanan şarkı nakaratları gibiydi.

KIZLARI SİVEREKTE BİR AĞANIN YANINDA YAŞIYOR

Kızları Bingöl de onlar gibi olmasa da tam değildi halk ağzıyla. Şimdilerde Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki bir köyde bir ağanın yanında yaşadığı biliniyor.

OĞULLARI ANTEP’TE KAMYON ŞOFÖRÜ

İsmini bilemediğimiz oğulları ise zaman içerisinde kendisini toparladığı, uzun süre sanayide çalıştıktan sonra Gaziantep’te kamyon şoförlüğü yaptığı biliniyor.

Sizde onları tanıyorsanız ve varsa onlarla anılarınız yorum kısmında belirtirseniz, Lalo ve Yolé ile çocuklarının yeni nesil ile tanışmalarına vesile olursunuz…