Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 23 Nisan töreninde Kaymakam, DEM Partili Başkan Vekilini kovdu

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde gerçekleştirilen 23 Nisan etkinliklerinde yaşanan olay, tartışmalara neden oldu. Törene katılan Kulp Belediye Başkan Vekili ve aynı zamanda Kulp Belediyesi Meclis üyesi olan Nimet Yakut, Kulp Kaymakamlığına vekaleten bakan Lice ilçe Kaymakamı Kerem Yenigün tarafından vekalet evrağı olmadığı gerekçesiyle törenden kovuldu.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde gerçekleştirilen

Diyarbakır’da 23 Nisan töreninde Kaymakam, DEM Partili Başkan Vekilini kovdu

 

Kulp İlçesi’nde düzenlenen 23 Nisan etkinliklerinde, Kulp Belediye Başkan Vekili Nimet Yakut’un yer almasıyla başlayan olaylar, Kulp Kaymakamlığına vekaleten bakan Lice ilçe Kaymakamı Kerem Yenigün’ün müdahalesiyle tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Kaymakam Yenigün, Yakut’un vekalet evrağı olmadığı gerekçesiyle törenden ayrılmasını talep etti ve bu talep üzerine Nimet Yakut, törenden uzaklaştırıldı.

 

Olayın ardından, Kulp Belediyesi eş başkanları Fatma Ay ve Murat İpek’ten açıklama bekleniyor. Konuyla ilgili olarak kamuoyunun merak ettiği sorular arasında, vekalet evrağının olmaması durumunda başkan vekilinin etkinliklere katılıp katılamayacağı ve benzer durumlarda izlenecek prosedürler bulunuyor. Öte yandan belediye yetkililerinden edinilen bilgiye göre belediye tarafından vekaletin olduğu resmi yazının Kulp kaymakamlığına gönderildiği de belirtildi.