Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde meclis toplantısı yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ilk toplantısında konuşan Eş Başkan Serra Bucak, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yönetim politikasıyla hareket edeceklerini belirterek, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile hareket edeceklerini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde meclis toplantısı yapıldı

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ilk toplantısını Eş Başkan Serra Bucak başkanlığında gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasındaki toplantıya meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısında kadın temsiliyetinin güçlü olması dikkat çekti.

DBB Eş Başkanı Serra Bucak, meclis toplantısının açılışında, “Kentimizin geleceği hakkında beş yıl süreyle önemli kararlar alacak olan meclisimizin değerli üyeleri hepiniz hoş geldiniz” diyerek meclis salonuna seslendi.

 

‘ÇOK DİNAMİK BİR MECLİSLE YOLA ÇIKIYORUZ’

Çok yorucu, ağır ve sonuçlarıyla hem kentin hem de ülkenin geleceğini ilgilendiren bir yerel yönetim seçimini geride bıraktıklarını hatırlatan Bucak, “Diyarbakır halkının, Amed halkının 8 yıl boyunca gasp edilmiş iradesi bugün itibariyle seçilmiş meclis üyelerimizin tasarrufunda olacak. Yerel yönetim anlayışımız 8 yıldan bu yana kayyım uygulamalarından ötürü kesintiye uğradı. Görüyorum ki aramızda çok genç arkadaşlarımız var. Dilerdim ki kadın temsiliyeti eşit sayıda olsun. Ancak var olan kadın arkadaşlarımızın bilgisi ve becerisi ile bu açığı kapatacağımıza inanıyorum. Çok renkli, dinamik ve nitelikli yeni bir meclisle yola çıkıyoruz. Biliyoruz, çok işimiz var. Çok ağır ve birikmiş sorunlarımız var. Büyük bir tahribat var. Ancak bizim de bilgimiz var. Deneyimimiz var. Daha da önemlisi yanımızda halkımızın gücü ve desteği var” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde meclis toplantısı yapıldı

‘ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR OLACAĞIZ’

Toplumcu belediyecilik hizmetlerinden tüm halkın faydalanacağını belirten Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu nedenle vicdanen, ahlaken ve hukuken her birinizi bu ağır yükün altına elinizi koymaya davet ediyorum. Yönetimimiz sürecince şeffaf ve hesap verebilir olacağız. Attığımız her adımdan tüm kent halkı haberdar olacak. Kentin ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birikmiş tüm sorunlarını yine kentin tüm paydaşlarıyla ortaklaşarak çözeceğiz. Partili kimliğimiz olmakla birlikte hiçbir düşünceyi, birikimi ret etmeden her bir kentliye eşit, adil yaklaşım içinde olacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.”

 

‘KAYNAKLARIMIZI HALKIN YARARINA KANALİZE EDECEĞİZ’

Demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü bir yönetim politikasıyla hareket edeceklerini ifade eden Bucak, israf, şatafat ve kayırıcı uygulamaları halkın gündeminden çıkaracaklarını söyledi. “Kaynaklarımızı rantiyeye değil, kuruşuna kadar halkın yararına kanalize edeceğiz” diyen Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Kadınların uğradığı her türlü haksızlığa, hak kaybına karşı daha da güçlendirici politikalar üreteceğiz. Halkın beklentilerini biliyoruz ve farkındayız. Diyarbakır’ımıza, Amed’imize yarışır ve beklentilere cevap olacak bir ortaklaşmayla çalışacağız. Sorumluluğumuzun farkındayız ve bu sorumluluğu sizlerle birlikte taşıyacağımızdan eminiz. Tüm meclis üyelerimizi bu anlamıyla ilgili komisyonlarda, çalışmalarda yer almaya, aktif katkı sunmaya davet ediyoruz. Başarıya birlikte imza atmaya davet ediyoruz. Kentimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz. Bu zorlu yolculukta hepinize iyi çalışmalar diliyorum.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde meclis toplantısı yapıldı

MECLİS BAŞKANVEKİLLERİ SEÇİLDİ

Bucak’ın konuşmasının ardından Meclis Başkanvekilliğine Doğan Hatun, İkinci Başkanvekilliğine ise Evin Yelboğa seçildi. Meclis toplantısında, bazı komisyonlar kuruldu ve yetkilerin dağılımı yapıldı.

Meclis Üyelerinin 89 kişilik listesi şöyle;

 

DOĞAN HATUN

ABDULKADİR GÜLEÇ

ABDULLAH DUMAN

ABDURRAHMAN DALÇİÇEK

ABDUSSELAM İNCEÖREN

ADNAN ÖRHAN

AFİFE KOLAKAN

ALİ SUAT AKMEŞE

AMİNE KUTLAY

AYHAN KARATEKİN

AYNUR AKTAR

BAHAR ORUÇ DEMİR

BERFİN BULDİ

BERFİN ORAK KAYA

BERNA YİĞİTEL

BESİLE NARİN

CAHİDE AY

CANAN EFE ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ÇİĞDEM BOZKURT

 

DEMET CEYLAN

DENİZ YALÇİN

DILBİRİN ODABAŞI DEMİROĞLU

DİLEK DİYAR ÖZER

EBRU YILMAZ

EMİN AY

EMİNE AKIN

EMRA DOĞAN

ERSİN ÖZGÖREN

ESER SÖNMEZ

ETHEM İPEK

EVİN AY

EVİN YELBOĞA

EYYUP ÖĞÜNÇ

FAHRİ KAPLAMA

FATMA AY

FIRAT SEYDAOĞLU

FUAT MEHMETOĞLU

GÜLAY KILIÇ

GÜLİSTAN NAZLIER KOYUNCU

GÜLŞEN SİNCAR

GÜZEL KIRHAN

HACER KURT

HACİ AKENGİN

HADİN DENİZ

 

HAKİM AYDIN

HAKKI KAYA

HAMZA ÖNEN

HAYAT ÖZMEZ

HEVAL DEMİRALP

HÜSEYİN KIZILARSLAN

HÜSEYİN TAYINMAK

İBRAHİM TÜRKAY

İLHAN ÖNCÜ

İLYAS BATBAY

JİYAN KARAKAŞ

KADER UZUN MADEN KUYU

MAHMUT YOKUŞ

MEHMET KARAKUZU

MEHMET SAİT TANRIKULU

MEHMET ŞIK

MEHMET TAHİR GÜLÇER

MERVE UTLU

MİZGİN EKİN

NAZENİN KARADAŞ

NEVİN OYMAN

NURCAN DELİL

ÖZLEM BAŞARİ

RAHMİ GÖK

RAMAZAN KOÇ

REDUR DİJLE AYDIN

 

SAFİYE AKDAĞ

SAİT TOPKAYA

SEMRA AKYÜZ

SEVİM BİÇİCİ

SİRAÇ ÇELİK

ŞABAN BOZKUR

ŞEHMUS ILIK

ŞEHMUS KARAMEHMETOĞLU

ŞEHNAZ ELÇİ

ŞENESER KARADUMAN

ŞİYAR GÜLDİKEN

TUBA SANLI ERSÖZ

TÜLAY SATI

UMUT AYTAŞ

VELAT ESEN

ZİYA GÖKALP

ZÜBEYİR ÇİÇEK