Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DBB Eş Başkanları halkın ve STÖ temsilcilerinin tebriklerini kabul etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, halkın ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş

DBB Eş Başkanları halkın ve STÖ temsilcilerinin tebriklerini kabul etti! Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, halkın ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, halkın ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin tebriklerini kabul etmeye devam ediyor. Eş Başkanlar, bugün de düzenlenen programda, halkla birlikte Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Göç İzleme Derneği (GÖÇDER) gibi birçok sivil toplum örgütünün yöneticilerini kabul etti.

Bucak: Elbirliğiyle çalışacağız

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve yönetim kurulu üyelerinin meclis toplantı salonunda kabulü sırasında konuşan Eş Başkan Serra Bucak, belediyeye gelen herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, “Bugün burada sizlerle bir arada olmak mutluluk verici.

Dün meclis açılışımızı yaptık. Bu meclis sekiz yıldır hiç çalıştırılmadı, kapalıydı. Burada halkın iradesi, şehir parlamentosu, şehir meclisi dediğimiz katılımcı ve çoğulcu demokratik yapı yoktu. Aksi durumun, tekçi anlayışın yarattığı yansımaları Diyarbakırlılar olarak yaşadık. Şimdi biz bir sürecin başındayız.

Şimdi tek tek bu tahribatları onarabilmek, yeniden toplumcu ve katılımcı anlayışı inşa edebilmek için çalışacağız. Bu şehrin çok önemli bir sivil toplumu var. Bu anlamıyla hepsini kapsayan ve birbirini büyüten çalışmayı esas alacağız. Ziyaretiniz bizim için çok önemlidir” dedi.

Hatun: Mecliste halka rağmen bir karar çıkmayacak

Eş Başkan Doğan Hatun, DTSO Başkanı Kaya ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, belediye meclisinde halka rağmen bir karar çıkmayacağını belirtti. Hatun, belediye meclisinin halkla birlikte, halkın sorunlarına çözüm getirecek bir yer olduğuna dikkat çekti.

Kaya: Belediye halka kapatıldı

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise belediyenin halka, sivil toplum örgütlerine ve iş çevrelerine kapatıldığını ifade ederek, iki milyonluk bir kenttin tek akılla yönetilmeye çalışıldığını dile getirdi. Kayyum uygulamalarını eleştiren Kaya, “Meclisi açtınız, halkın iradesi buraya yansıyor. Biz inanıyoruz ki sadece bu meclisi açmakla kalmayacaksınız, belediyenin tüm kapılarını sivil topluma, iş camiası ve halka açacağınıza eminiz” diye konuştu.

DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Nevin İl de, belediye meclisinin açılmasının sadece Diyarbakır için değil halk için önemli olduğunu vurgulayarak, kentin kalkınmasında atılacak her türlü adımın yanında olacaklarını söyledi.

Tebrikleri kabul eden Eş Başkanlar Bucak ve Hatun, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlarla sohbet etti. Sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar, Eş Başkanları tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.