Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Parti Diyarbakır Adayı: Onlar Gibi Sizi Dağa Göndermeyeceğim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, miting için Diyarbakır’a geldi. İstasyon meydanında kurulan platformda halka hitap edecek olan Erdoğan’ın vereceği mesajlar merak ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

AK Parti Diyarbakır Adayı: Onlar Gibi Sizi Dağa Göndermeyeceğim! Bilden İstasyon Meydanında projelerini bir bir anlattı, halkan destek istedi.

Diyarbakır’da Erdoğan’ın konuşması öncesinde AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden konuştu.

DİYAR RAY PROJESİ

31 Mart için Diyarbakır’ı bir başka kararlı gördüğünü anlatan Bilden, projelerinden söz etti. Tecrübesiyle sözünü verdiği bütün projeleri bir bir hayata geçireceğini belirten Bilden özetle şunları söyledi:

“Diyar Ray, bu projemizle otobüslerde minibüslerde artık sıkışma dönemine son veriyorum. Diyar Ray ile birlikte Dağkapı’dan başlamak üzere Vilayet ve Ofis sonrasında tesisler ana durak olacak. Oradan bir kolu Araştırma hastanesine kadar gidecek. Bir kolu Oğlak’lıya kadar gidecek, diğer kolu ise Üniversiteye kadar gidecek ve ihtiyaca göre geliştireceğiz.

 “ONLAR GİBİ SİZİ DAĞA GÖNDERMEYECEĞİM”

DİEK diye bir projemiz var. Burada kadınlarımıza yardımcı olacağız. Annelerimize yardımcı olacağız. Ben sizlerin fındık toplamaya gitmenize müsaade etmeyeceğim. Ben sizin asgari ücret için Diyarbakır’ı terk etmenize izin vermeyeceğim. İnşallah bu DİEK’te 50’ye yakın branşta eğitim vereceğiz. Turizm, Aşçılık, Kule Vinç operatörü, bir operatörü 150 bin lira maaşla bulamıyor ancak ben 3 ay gibi kısa bir sürede sizi operatör yapıp iş bulacağım. Bazılarının tek bir projesi yok. Onlar gibi sizi dağa göndermeyeceğim.

“TURİZM’DE ŞAHA KALKACAĞIZ”

Diyarbakır için 14 nokta belirledik. Dicle Eğil’den başlamak üzere Peygamberler makamı, çınar’da her yerde var var. Adımınızı attığınız her yerde ya bir cami var, ya kilise var. Sizi Temin ederim bunların yüzde 10’u başka yerde olsa bambaşka bir kent olurdu. Biz 2,5 milyon turisti Diyarbakır’a geçmek istiyoruz. Bununla birlikte 20 bin Diyarbakırlı iş sahibi olacak.

“KARACADAĞ LAV YOLU”

Mola Evleri, 40 kilometre mesire alanları oluşturacağız. Biz Diyarbakırlılar olarak buralarda nefes alacağız. Her tarafı altın gibi ama biz hiçbir yeri kullanamıyoruz. Karacadağ’ımız var. Pirinci çok güzel, koyunları endemik. Zom koyun ırkının yoğurdu, peynirinin tadından geçmez. Bir ırk daha var onu getireceğiz. Ve 100 baştan az olmamak üzere sürüler oluşturacağız. Hayvan sayımızı kısa sürede 5 katına çıkaracağız. Sağ tarafı kayak merkezi olan karacadağın sol tarafında lav yolu yapacağız.

“CEKETİMİ KOYSAM ALIRIM DİYORSUNUZ DEĞİL Mİ?”

Hamit Aytaç, Sezai Karakoç, El Cezeri buraların adamı değil mi? Neden artık böyle isimler çıkmıyor. Çünkü birileri farklı yerleri gösteriyor. Biz medeniyetin yolunu göstereceğiz. Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin işi bu. Birileri gibi demogoji yapmıyoruz. Diğer tarafa sesleniyorum. 3 gün kaldı, Diyarbakır için ne yapacaksınız. Ceketimi koysam alırım diyorsunuz değil mi? Bu sefer zannetmiyorum. Bu kez Diyarbakır’ı çok kararlı gördüm.

“DİYARBAKIR’IN İLK İMAR DAİRE BAŞKANI BENİM”

104 bin konut projemiz var. Bunu bir dönemde bitirmek mümkün değil. İki dönemde inşallah bunu halledeceğiz. Afad Başkanlığı yaptım. Depremin konutlarda nasıl etkiler bıraktığını biliyorum. 5-6 şiddetinde deprem olsa o 104 bin konutta oturan insanlarımız Allah muhafaza sıkıntı yaşayacak. Peki, bu DEM’de siyaset yapan arkadaşların ağzından tek bir şey duydunuz mu? Hayır duyamazsınız. Bunlar projesizlikten besleniyorlar. Biz Diyarbakır’ı şantiyeye çevireceğiz. Diyarbakır’ın ilk imar daire başkanı benim. Kayapınar’da tek bir yapı yoktu. Buraları bir arkadaşımla ben planladım.”