Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaza tutanağı artık e-Devlet’te doldurulabilecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, “Mobil Kaza Tutanağı Hizmeti e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması” ile kaza tespit tutanağının e-Devlet’ten doldurulabileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi,

Kaza tutanağı artık e-Devlet’te doldurulabilecek. Dijital Dönüşüm Ofisi, Kaza tespit tutanağının e-Devlet’ten doldurulabileceğini duyurdu.

 

Kaza Tutanağı hizmeti ile kaza tutanaklar kalem ve kağıt tutanağa gerek kalmadan, hızlı bir şekilde e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması üzerinden oluşturulabilecek.

 

Dijital Dönüşüm Ofisi, e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması üzerinden mobil kaza tutanağının nasıl oluşturulduğu ile ilgili video yayımladı.

 

 

“Kaza tutanağı” seçeneğine tıklamamız gerekiyor. ‘Kazaya karışan araç sayısı’ çıkıyor, bu da şimdilik iki araçla sınırlı. ‘Tutanak işlemlerine devam et’ diyoruz. Sonrasında burada ‘yeni tutanak oluştur’ diyoruz. Bizi uyarıyor ‘eğer yaralanma varsa 112’yi ara’ diyor.

 

Yaralı yoksa işlem daha kolay oluyor

 

Eğer “yaralanma yoksa iki sürücü aranızda halledebilirsiniz” diyor. “Şartları sağlıyorum butonuna” basıyoruz. Burada bilgiler ve araç plakaları çıkıyor. Ardından uygulama sürücülerden kaza fotoğraflarını istiyor ve en az 20 karakterlik kaza açıklaması yapılması gerekiyor.

 

Daha sonra ise bizde kaza yapılan yerleri işaretlememizi istiyor. İki sürücü de aynı işlemi yapıyor ve ardından kaydı açan sürücü karekodu okutuyor ve bu kaza tutanağı oluşuyor.