Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2023’te En Çok Satılan Akıllı Telefonlar Belli Oldu

2023 yılında en çok satılan akıllı telefon modelleri açıklandı.

2023 yılında en çok

2023’te En Çok Satılan Akıllı Telefonlar Belli Oldu

 

2023 yılının tamamında en çok satılan akıllı telefon modelleri belli oldu. 10 modelin bulunduğu listede yalnızca Samsung ve iPhone modelleri yer alıyor.

Akıllı telefon pazarı, büyük oranda doygunluğa ulaştı. Bu nedenle toplam satış adetlerinde zaman zaman düşüşler görebiliyoruz. Pazarın stabilite kazanması biz tüketiciler için pek de iyi sonuçlar doğurmuyor. Çünkü pazar payı hedefine ulaşmış ya da yaklaşmış markalar radikal yeniliklerin peşinde koşmaktansa hâlihazırda beğenilmiş tasarım ve özellikleri küçük küçük iyileştirerek yeniden piyasaya sürüyorlar.

 

İşin tuhaf yanı, artık tüketicilerin büyük kısmı da yeni deneyimler aramaktansa daha önce kullanıp memnun kaldıkları akıllı telefonların yeni modellerini satın almayı tercih ediyorlar. Bu nedenledir ki orta segmentte Samsung Galaxy A serisi, üst segmentte ise iPhone modelleri satışların büyük çoğunluğunu oluşturuyor. Canalys tarafından paylaşılan veriler, bu noktada tek istisnanın iPhone’ların “Pro Max” modelleri olduğunu gösteriyor.

2023'te En Çok Satılan Akıllı Telefonlar Belli Oldu

2023’te dünyada en çok satılan 10 akıllı telefon

iPhone 14 Pro Max – 34 Milyon

iPhone 15 Pro Max – 33 Milyon

iPhone 14 – 29 Milyon

iPhone 14 Pro – 29 Milyon

iPhone 13 – 23 Milyon

Samsung Galaxy A14 4G – 21 Milyon

iPhone 15 Pro – 21 Milyon

Samsung Galaxy A54 5G – 20 Milyon

Samsung Galaxy A14 5G – 19 Milyon

iPhone 15 – 17 Milyon

Canalys’in paylaştığı verilere göre iPhone 14 Pro Max ve iPhone 15 Pro Max, 2023 yılında dünya çapında en çok satılan akıllı telefonlar oldu. Dünyada en çok satılan 10 akıllı telefon modelinden yedisinin iPhone olması, Apple’ın her yıl sadece 4 iPhone modeli tanıtarak nasıl on milyarlarca dolar gelir elde ettiğini açıklıyor aslında.

2023'te En Çok Satılan Akıllı Telefonlar Belli Oldu

Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte Pro ve düz modellere farklı işlemciler kullanmaya başlamıştı. Ayrıca Pro Max modellerin batarya ve kamera özellikleri Pro modellerin bile üzerindeydi. Görünen o ki Apple’ın bu en pahalı iPhone’u almaya teşvik eden politikası satış adetlerine pozitif etki yaptı ve çoğu kişi Pro yerine Pro Max modelleri tercih etti.