Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fenerbahçe’de karar verildi: Ligden çekilecek mi?

Fenerbahçe Kulübünün olağanüstü genel kurul toplantısında konuşan Ali Koç “Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen, en son opsiyon olarak değerlendirilen karar ligden çekilme olarak ifade edildi. Ligden çekilme opsiyonunu 3 ay sonraki genel kurula kadar masadan kaldırıyoruz.” dedi.

Fenerbahçe Kulübünün olağanüstü genel

Fenerbahçe’de karar verildi: Ligden çekilecek mi?

 

Sarı-lacivertlilerin olağanüstü genel kurulu başladı. Tarihi kongrede Süper Kupa finaline çıkmama, ligden çekilme gibi kritik konularda görüş alışverişinde bulunacak ve Fenerbahçe’nin Türk futbolundaki geleceği bu kongrenin ardından netlik kazanacak.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme opsiyonunu 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı

‘Türkiye Kupası’na katılmama düşüncesindeyiz’

Ali Koç: “Bir diğer opsiyonumuz önümüzdeki sezon Türkiye Kupası’na katılmama. En az 2 sezon Türkiye Kupası’na katılmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Bir karar vermeliyiz. Süper Kupa’ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa’ya kalamıyorsunuz. problem değil. Daha önemlisi 3 ay ile 1 yıl arası hak mahrumiyeti var. Herhalde bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız.”

 

Süper Kupa maçı için açıklama

Ali Koç: “İki opsiyonumuz var, biri Süper Kupa maçına hiç çıkmamak birisi ise U19 ile çıkmak. Yaptığımız görüşmelerde radikal bir karar alınacaksa Süper Kupa ile başlanmalı dendi. Ben buna arkadaşlarımla beraber sonuna kadar katılıyorum. İlkesel sebeplerle katılıyorum. Ülke puanı, vatan millet sakarya diyeceksin, helal olsun diyeceksin, ondan sonra da ‘rakibiniz kabul etmedi’ diyeceksin.”‘GELİRİ YOK'”Bir karar vermeliyiz, Süper Kupa maçına hiç çıkmama veya U19’la çıkma. Süper Kupa’ya çıkmazsan Türkiye Kupası ve Süper Kupa’ya katılamama. Yöneticilere 1-3 yıl hak mahrumiyeti, bizi yakalamışken bırakmazlar. Mali açıdan çok büyük bir bedeli var mı, bilmiyoruz. Geliri yok, onu biliyoruz. Bütün organizasyon için yapılan masrafları karşılamak zorundayız””2 Nisan akşamına kadar Şanlıurfa için plan yapmayın’ demiştim. 2 Nisan akşamındayız, tekrar çağrı yapıyorum. Lütfen plan yapmayın, Süper Kupa Finali için bilet rezerve etmeyin.”

 

Fenerbahçe ligden çekilme kararını rafa kaldırdı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı. “Yaptığımız bütün görüşmelerde en az tercih edilen opsiyon, ligden çekilme olarak ifade edildi. Buradaki sebep ne hukuk taraf ne sportif taraf. Bu opsiyonu 3 ay sonraki Genel Kurul’a kadar masadan kaldırıyoruz.” FUTBOLCULARA ÇAĞRI “Devam edeceksek, maçlara U19 ile çıkmanın bir esprisi yok. Onun için Dzeko’ya, Tadic’e, Mert Hakan’a buradan sesleniyorum. Sizin istediğinizi, Genel Kurul da istiyor. Çıkın, ne yapacaksanız yapın, o şampiyonluğu bize getirin.”

“Tek tek opsiyonlara girmeden özet görüşleri paylaşacağım. Hiçbir şey yapmamak, yapılabilecek en kötü tercihtir, muhakkak bir şey yapmalıyız dendi. Ne yapılacaksa, kademeli, ölçülü ve zamanlaması doğru olmalı dendi. Kamuoyuna ve yetkililere en güçlü mesajı verirken, bize de en az zarar veren formülleri seçmeliyiz dendi.

 

‘LİGDEN ÇEKİLMEYELİM GÖRÜŞÜ AĞIR BASTI’ “

Burada bazı görüşler var: Şampiyonluk şansımız devam ederken, yılmadan sezon sonuna kadar devam edelim. Kalan maçlara gençlerimizle çıkalım. Ligden çekilme durumunu gelecek sezon için değerlendirelim. Ligden çekilmeyelim görüşü çok ağır bastı. Ligden çekileceğimize faaliyetleri donduralım. Bir alt lige de insek aynı MHK, aynı TFF olacak. Benzer sorunları yaşayacağız diyenler oldu.”

 

‘FAALİYETLERİ ASKIYA ALMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ’

“Futbol faaliyetlerini şu anda hiç askıya almayı değerlendirmiyoruz. Yurt dışında bir organizasyona girelim, şimdiden onun tohumunu atalım görüşü var. Ancak faaliyetleri askıya almak tekrar en alt kümeden başlamak demek. Bunun da üstünden gelebiliriz tabii. Bir diğer görüş ise üst üste ligde 2 maça çıkmamak. UEFA’yla konuştuk ve görüş aldık. Seneye 2. ligdeyiz ama puanlarımız kaldı. Avrupa’da oynayabilir miyiz? UEFA, bu konuda yetkilinin federasyon olduğunu söyledi. Bu alternatifte Avrupa’nın ne olacağı belli değil.

 

“MALİ SONUÇLAR”

Bu durumun mali sonuçları… Öncelikle tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Hangi ligde olursak olalım, sponsorlarımız bize tam destek vermeye devam edeceklerini söylediler. Stadyum gelirlerinde bir sorun olacağını düşünmüyoruz. Kombine gelirinin cevabını size bırakıyorum.””Tek sıkıntı önümüzdeki sezonun yayın gelirleri. Biz Fenerbahçeliler ve Fenerbahçeli iş adamları oradaki açığı kapatacağımızdan şüphemiz yok. Önümüzdeki sezon TFF, 2. oldunuz ama alt lige düştünüz. Sizi Avrupa’ya göndermiyorum derse Avrupa gelirimiz çöpe gider. Esas konu SPK, halka açık bir şirket olduğumuz için onlar duruma bakıyorlar. Çağrı yapmak gerekebilir. Küçük yatırımcıdan bu hisseler alınabilir. Şu an Fenerbahçe’nin borsada 80-85 milyon Euro arası hissesi var. Çağrı yapıldığı taktirde herkesin gelmeyeceği net. Ben onlardan birisiyim ve hissemi bırakmam. Hatta biz gelir gider kaleminde karar bile geçebiliriz.”