Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın altın kızı Sena 6. kez Türkiye Karate Şampiyonu oldu

Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü Milli sporcusu Sena Kızılaslan Balıkesir’de yapılan Türkiye Ümit Genç ve U21 Karate Şampiyonasında Tüm rakiplerini yenerek Türkiye Karate Şampiyonu oldu.

Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü

Ömer Türk

Sena Kızılaslan 01- 06 Kasım 2023 Tarihleri arasında Balıkesir’de devam eden ve Türkiye genelinde 1900′ e yakın Milli sporcuların’da yer aldığı Türkiye Ümit Genç ve U 21 Karate Şampiyonasında Tüm rakiplerini yenerek Türkiye Karate Şampiyonu olarak Pazartesi günü yapılacak olan Avrupa Karate Şampiyonası Milli Takım Seçme elemeleri katılmayı hak kazanmış oldu.

Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü Milli sporcusu olan Kızılaslan, Diyarbakır Karate tarihinde bir kez daha ilkleri başararak büyük bir başarıya daha imza attı. Milli sporcu almış olduğu bu Türkiye şampiyonluğun ardında 6. kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşmış oldu.

 

BİR İLKE DAHA İMZA ATMAYI BAŞARDI

Diyarbakır Yurdum Spor Kulübü Mili Karate sporcusu Sena Kızılaslan, İsviçre Basel Open Karate Şampiyonası’nda Altın Madalya kazarak büyük bir başarı elde etmişti ve 2 Aylık bir kısa süre zarfında arka arkaya yapılan Ulusal ve Uluslararası Karate Şampiyonları gibi büyük organizasyonlarda 3 Altın, 2 Gümüş ,2 Bronz Madalya olmak üzere toplamda 7 Madalya kazanmasının ardından şimdi de Balıkesir’de yapılan Türkiye Ümit Genç ve U-21Karate Şampiyonasında tüm rakiplerini yenerek Türkiye Karate sampiyonu olarak Diyarbakır Karate spor tarihinde bir ilke daha imza attı.

 

BİR KEZ DAHA DİYARBAKIR’IN GURURU OLDU

2020 ve 2021 yıllarında Türkiye Karate Şampiyon olarak Diyarbakır Karate spor tarihinde iki kez üst üste Türkiye Karate Milli takıma seçilerek Avrupa Karate Şampiyonasında Türkiye Karate Milli Takımını temsil eden Kızılaslan, bu kez Yaklaşık 40 gün içerisinde yapılan Ulusal ve Uluslararası Karate organizasyonlarında 3 Altın, 2 Gümüş ve  2 Bronz Madalya olmak üzere toplamda 7 madalya kazandı.

 

KIZILASLAN EMEK VE DESTEK VERENLER TEŞEKKÜR ETTİ

  1. Türkiye Karate Şampiyonluğunu kazanan ve 2 Kez Balkan Karate Şampiyonu olan Sena Kızılaslan, Türkiye Şampiyonasında kazandığı altın madalya sonrası yaptığı açıklamasında;

“Benim buralara gelmemde en büyük payı sahibi olan Başta ailem olmak üzere, Diyarbakır Yurdumspor Kulübü Başkanım Aydın Çetin’e, Eski Türkiye Karate Milli Takım Teknik Direktörü Cengiz Çınar’a, Diyarbakır Bölge Karate Antrenörü ve Milli Takım Antrenörlerim Mehmet Yazar’a , Ahmet Yazar’a ve bana güvenen inan tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim” Dedi.