Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakırlı Wushu’cular Şampiyonaya damga vurdu

6. Açık Balkan Wushu Kung-Fu Şampiyonası sona erdi, Şampiyonada Diyarbakır’ı temsil eden Wushu sporcuları 4 Balkan şampiyonluğu ve 2 Balkan ikinciliği kazandı.

 6. Açık Balkan

Şehmus Kızılaslan

14-17 Ağustos tarihlerinde Edirne’de düzenlenen 16 Ülke 1125 Sporcunun katılım gerçekleştirdiği 6. Açık Balkan Wushu Kung-Fu Şampiyonası sona erdi, Şampiyonaya Diyarbakır’ı temsil eden Wushu sporcuları 4 Balkan şampiyonluğu ve 2 Balkan ikinciliği kazandı.

14-17 Ağustos tarihlerinde Edirne’de düzenlenen 16 Ülke 1125 Sporcunun katılım gerçekleştirdiği 6. Açık Balkan Wushu Kung-Fu Şampiyonasına Başta Türkiye olmak üzere Azerbaycan, Bosna Hersek, Filistin, Bulgaristan, Irak, İran, Kıbrıs Rum Kesimi, Kuveyt, Libya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Suriye, Tacikistan ve Yunanistan milli takımları katıldı.

16 Ülke 1125 Sporcunun katılım gerçekleştirdiği 6. Açık Balkan Wushu Kung-Fu Şampiyonasına Türkiye Wushu Milli Takım adına mücadele eden Diyarbakırlı sporcuların aldığı derece ve madalyalar ise şöyle;

İki kategoride mücadele eden Milli sporcu Zehra Betül Çaça Bayanlar C Grubunda Bajiquan Kategorisinde Balkan 1.nciliği, Nandao Kategorisinde ise Balkan 2.nciliği kazanırken, Ozan Gül Büyük Erkekler Taijiquan ve Taijijian iki Kategoride Balkan 2.nciliği, Hatice Oruç A Genç Bayanlar Sanda kategorisinde 52 Kg Balkan 1.nciliği, İbrahim Halil ALKAN ise Büyük Erkekler Tuıshou Kategorilerinde 75 Kg Balkan 1.nciliği ile toplamda 6 madalya kazanan sporcular oldular.

ŞENOL DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

6. Açık Balkan Wushu Kung-Fu Şampiyonasında Milli takım adına mücadele eden, derece alan ve derece alamayan sporcularını kutlayan Diyarbakır Wushu Kung-Fu il temsilcisi Ramazan Şenol açıklamasında şunları ifade etti;

“Aşırı sıcaklara rağmen antrenmanlarına ara vermeden, günde 2 antrenman yaparak ve Yoğun bir programla Balkan Şampiyonasına hazırdık ve böylesine güzel dereceleri ülkemiz adına Diyarbakır’a getirmeyi başaran Milli sporcularını tekrardan kutlarım. Asıl hedefimiz Aralık ayında düzenlenecek olan Avrupa şampiyonası için kaldığımız yerden devam edip şehrimize Avrupa Şampiyonluğu getirmeyi hedefliyoruz. Başarımızda Bizlere her zaman destek veren Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu Üyesi M Siraç Ensarioğlu ‘na, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Ve Spor Daire Başkanı Ömer Buğday’a, Spor Şube Müdürü Bilal Şen’e, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu’ya, Spor Hizmetleri Müdürü Aydın Çetin’e, Spor Şube Müdürü Baki Karabulut’a teşekkür ediyorum.  Bir teşekkürü de Doğu ve Güneydoğu gençlerinin başarılarında her zaman desteklerini esirgemeyen Türkiye Wushu Kun-fu Federasyon Başkan vekili Abdurrahman Akyüz ‘e ve Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatma Akyüz’e ediyorum.”