Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır da Engelli Voleybolcular parasızlıktan maça gidemedi!

Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Süper Lig’inde mücadele eden Diyarbakır ili temsil eden tek engelli takımı olan Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü, maddi imkânsızlıktan dolayı Avrupa Kulüpler Kupasına gidemedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak

Diyarbakır da Engelli Voleybolcular parasızlıktan maça gidemedi! Diyarbakır ilini temsil eden engelli voleybol takımı parasızlıktan dolayı maça gidemedi.

 

Diyarbakırlı Engelli Voleybolcular parasızlıktan maça gidemedi!

 

Diyarbakır’ı Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol Süper Lig’inde temsil eden tek takım olan Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü, yaşamış olduğu maddi imkânsızlıklar nedeniyle Avrupa Kulüpler Kupasına gidemedi.  Konuyla ilgili Özgür Haber’e önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Oturarak Voleybol Bayan Milli Takım Baş Antrenörü ve Diyarbakır Ortopedik Engelli Spor Kulüp Antrenörü Mesut Sevim, “Diyarbakır ilin ilk ve tek Erkekler süper liginde ve Kadınlarda 1’nci liginde mücadele eden, oturarak engelli Voleybol kulübü olarak tek biz varız” dedi.

 

Diyarbakırlı Engelli Voleybolcular parasızlıktan maça gidemedi!

 

Sevim: Maddi imkânsızlıktan dolayı Avrupa gidemedik

Maddi imkânsızlıktan dolayı Avrupa gidemediklerini vurgulayan Sevim, “Şu anda sezon öncesi hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir. Yeni sezon için transfer çalışmalarımızı yapmamız gerekmektedir. Yalnız maddi imkânsızlıktan dolayı bu transferlerimizi gerçekleştiremiyoruz. Lige katılmamız için mutlak transfer olması gerekmektedir. Bu anlamda maddi imkan ve bir bütçemiz yok bizim kulüp olarak hiçbir kurum veya kuruluşa bağlı olmadığımızdan dolayı ve bütçemizin olamamasından kaynaklı transferlerimizi yapmak çok zor gibi gözüküyor. Ancak transfer yapamasak bile kendi öz yetiştirdiğimiz sporcularımızla devam edeceğiz başka çaremiz kalmıyor. Kulüp arak bir kuruma bağlı olmadığımız için ve hak ettiğimiz halde maddi imkânsızlıktan dolayı gecen yıl Avrupa Kulüpler Şampiyonasına katılamadık. Müsabakalara gitmek için maddi destekleri, başta Diyarbakır gençlik spor il müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyeleri olsun bizler bu konularda bir nebzede olsun destekleri çok önemli bu konuda onlara teşekkür ederim” dedi.

 

Diyarbakırlı Engelli Voleybolcular parasızlıktan maça gidemedi!

 

‘Kadın engelli kardeşlerimize yeni bir pencereden yeni bir hayat olsun’

Sevim, “Ülkemizde voleybol anlamında spor adına çok güzel bir furya var Avrupa şampiyonları olsun, Dünya Şampiyonları olsun, Türkiye Voleybol Federasyon olarak her zaman başvurularımız yaparak devam ediyoruz. Diyarbakır ilinde sadece oturarak engelli hem erkeklerde hem de kadınlarda mücadele ediyoruz. Ancak şu anda kadınlarda sıkıntı çekmekteyiz. Çünkü çoğu sporcularımızı transfer etmek zorunda kaldık, bu anlamda sizlerin aracılığıyla, engelli kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Burada spor adına sadece bir kulüp olarak düşünmüyoruz. Biz engelli kardeşlerimize burada bir etkinlik ve faaliyet olarak düşünüyoruz. Özellik kadın engelli kardeşlerimiz salonlara gelsinler, bizleri bulsunlar buralara gelsinler, hayata bağlansınlar, bizimde bu şekilde 8 yıl önce başlayan sporcu kardeşlerimiz var onlarda hayata tutunabilmek adına bize geldiler. Yeni bir pencere yeni bir hayata geçtiler şu anda beden eğitim bölümü okudular ve şu anda beden eğitim öğretmenliği yapıyorlar. Biz bu anlamda engelli kadın arkadaşlarımız buralara bekliyoruz. Neden böyle bir şey söylüyorum biz kulüp olarak sporcularımız dışarıdan transfer alıyoruz. İki sporcumuz milli takımlara katılmaları önemli olmuştur bizim için ve kendileri için o anlamda engelli kadın ve Erkek kardeşlerimiz buralara gelmelerini ve onlar için yeni bir pencere ’den yeni bir hayatla tanışmalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

Diyarbakırlı Engelli Voleybolcular parasızlıktan maça gidemedi!

 

 

Diyarbakırlı Engelli Voleybolcular parasızlıktan maça gidemedi!