Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da sokak (küçe) Koşusu yapıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokak (küçe) koşu parkuru gerçekleştirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokak

Şehmus Kızılaslan

Her yıl geleneksel olarak düzenlenmekte olan Avrupa Spor Haftası bu yılda 23 – 30 Eylül tarihleri arasında Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde başladı. Çeşitli etkinliklerle sahne olacak olan organizasyonlara Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Diyarbakır Sur Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin destekleriyle yapıldı.

AVRUPA SPOR HAFTASI ‘AKTİF OL’ (BE ACTİVE)’A YOĞUN İLGİ

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sur Kaymakamlığı ve Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen  ‘Aktif ol’ ( Be Active) sloganı ile Avrupa çapında kutlanan Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında sur ilçesinde sokak (küçe) koşu parkuru yapıldı. Çiftkapı mevkisizden başlayan koşu Sur Kaymakamlığı önünde son buldu. Parkur koşusuna 4 farklı kategoride 300 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Yarışmacılara sur sokaklarında yoğun ilgi ve destekler gözlerden kaçmadı.

TOPLAMDA 18 BİN PARA ÖDÜL VERİLDİ

Yarışta birincilere 2 bin, ikincilere bin 500 ve üçüncülere de biner lira ödül verildi. Yarışmada ‘Küçük Kızlar’ kategorisinde birinci Ece Özkaya, ikinci İrena Bekmez, üçüncü Emine Göçer oldu. ‘Büyük Kızlar’ kategorisinde birinci Sudenaz Zengin, ikinci Yemilla Bekmez, üçüncü Havin Ünal, ‘Küçük Erkekler’ kategorisinde birinci Yiğit Özmez, ikinci Mervan Demir, üçüncü ise Baran Akkaya oldu. ‘Büyük Erkekler’ kategorisinde de birinci Mazlum Tunçer, ikinci Serkan Topdemir, üçüncü Yasin Akkurt oldu.

USLU: “HERKESİ SPOR YAPMAYA, HAREKETLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Yarışmanın çok güzel geçtiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, “Bu hafta Avrupa spor haftası, Avrupa spor haftası münasebetiyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Sur Kaymakamlığımız ve Sur Belediye Başkanlığımızla atletizm yarışmaları düzenledik. Küçeler yani sokaklar arası atletizm yarışması düzenlendi. Ben bu organizasyona katılan tüm sporcularımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum. Herkesi spor yapmaya, hareketli olmaya davet ediyorum” dedi.