Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır Stadyumu İsmi Ali Gaffar Okkan Oluyor!

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan ve 2018 yılında açılışı gerçekleştirilen Diyarbakır Stadyumu’nun ismi değişiyor. İşte detaylar…

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan

Diyarbakır Stadyumu İsmi Ali Gaffar Okkan Oluyor! 2018 yılında açılışı gerçekleştirilen Diyarbakır Stadyumu’nun ismi Ali Gaffar Okkan olması bekleniyor.

 

24 Ocak 2001 tarihinde bir suikast sonucu şehit edilen, cenazesi yüzbinlerce Diyarbakırlı tarafından memleketi Sakarya’ya uğurlanan, bugün hala birçok iş yerinde resimleri asılı olan ve ismi yüzlerce çocuğa verilen Ali Gaffar Okkan’ın ismi Diyarbakır’da bazı eğitim kurumlarına verilmişti.

 

Önemli hamle ise Güneydoğu Spor Yazarları Derneği’nden geldi. Dernek, 2018 yılında hizmete giren ve Türkiye Kupası finali ile Türkiye-İskoçya milli maçı dahil önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan Yeni Diyarbakır Stadı’na Ali Gaffar Okkan isminin verilmesi için çalışma başlattı. GSYD’nin önerisini değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, konuyu spor bakanlığı yetkilileriyle görüşerek olumlu yanıt aldı.

 

Önümüzdeki günlerde alınacak kararla 33 bin seyirci kapasiteli Diyarbakır Stadı’nın isminin “Ali Gaffar Okkan Stadyumu” olarak güncellenmesi bekleniyor.