Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ da ‘Amatör Spor Haftası’ başladı

Diyarbakır’da 9-15 Ekim 2023 Tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa planlanan ‘Amatör Spor Haftası’ kortej yürüyüşü ile başladı.

Diyarbakır'da 9-15 Ekim 2023

Şehmus Kızılaslan

Diyarbakır‘da 09-15 Ekim 2023 Tarihleri arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen ‘Amatör Spor Haftası’ etkinlikleri açılış töreni kortej yürüyüşü Keçiburcu önünde başlayarak Tarihi Kurşunlu Cami önünde son buldu.

‘Amatör Spor Haftası’ etkinliklerine ve kortej yürüyüşüne Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk eğitim Merkezi ve çok sayıda antrenör ve milli sporcular katıldı

Açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Amatör Spor Haftası” açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF ) Başkanı Remzi Dayan, Her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Amatör spor haftası’ Hayırlı olması dileklerinde bulunan Dayan, “Bu yıl 09-15 ekim 2023 tarihleri arasında Başta ilimiz olmak üzere  tüm Türkiye’de farklı etkinliklerle sahnede olacak. Hafta boyunca çeşitli branşlarda yarışmalar ve değişik spor organizasyonları olacaktır. ASKF Yönetim  kurulu üyelerimiz ile birlikte yapılan tüm  etkinliklere katma gayreti içinde olacağız. Tekrardan Başta ilimiz olmak üzere tüm Türkiye’ye ‘Amatör Spor Haftası’nın hayırlı olmasını temenni ederim.” Dedi.

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da sporun gelişmesinde amatör spor kulüplerinin büyük katkıları olduğunu söyledi.

Sporda başarının temelinde amatör ruhun yattığını vurgulayan Uslu konuşmasında şunları kaydetti:

Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Sayın ASKF Başkanım, değerli antrenörler ve kıymetli gençler

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Amatör Spor Haftası” açılış töreni Hayırlı olmasını temenni eder hoş geldiniz.

Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması, spora katılımın üst seviyede sağlanması, Diyarbakır ilimizde spor bilinci ve kültürünün oluşması asıl amacımızdır. Dedi