Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’lı kanser hastalarından talep var!

AK Parti Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı’nın ziyaret ettiği Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay, Kanser hastalarının MHRS’den muaf olmak istediklerini belirtti.

AK Parti Diyarbakır Yenişehir

Uğur Kasioğlu

STK ve derneklere yönelik ziyaretlerini sürdüren AK Parti Diyarbakır Yenişehir İlçe Teşkilatı Ender Karahan başkanlığındaki heyetle Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneğine ziyarette bulundu.

Dernek ve dernek üyelerinin sorunlarının ve günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukların konuşulduğu ziyarette, Yeniden Yaşam Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Şükrü Abay, “Üyelerimizin en çok sorun yaşadığı konulardan biri hastane randevuları. Kanser Hastalarının Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) muaf olma istiyoruz.” Dedi.

“Her sağlıklı insanda birer kanser hastası adayıdır.”

Üyelerinin çoğunun meme kanseri hastası olduğunu bunlar arasında böbrek hastalarının da olduğunun altını çizen Abay, “Burada bir aile ortamı sağlayarak moral ve motivasyonumuzu arttıracak sosyal etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Maddi ve manevi olarak birbirimize destek olarak yaşam mücadelesi vermeye çalışıyoruz. 2011’de hayata geçen MHRS ve alo 182’den başka polikliniklere randevu alamıyoruz. Biz kanser hastaları olarak MHRS’den muaf olmak istiyoruz. Çünkü bizler ağır hastalarız ve sağlık durumumuz her an değişkenlik gösterdiği için sizin aracılığınızla sesimizi yetkililere duyurup bu konuya bir çözüm getirmelerini talep ediyoruz. Empati kursunlar çünkü sağlığın şakası olmaz. Unutmayalım her sağlıklı insanda birer kanser hastası adayıdır.” İfadelerinin altını çizdi.

“Dün olduğu gibi bugünde, yarında yanınızdayız.”

Başta MHRS olmak üzere sorunları il başkanı ve milletvekilleri ve ilgili makamlara ileteceğini vurgulayan Yenişehir İlçe Başkanı Ender Karahan, “Şüpheniz olmasın üstümüze ne düşerse yapacağız. Dün olduğu gibi bugünde , yarında yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Gönüllerinize girmek, feraset sahibi siz aziz milletimizin hizmet etmek için 21 yıllık iktidarımız döneminde başta sağlık olmak üzere sosyal hayat, ulaşım, eğitim ve güvenlik alanında başarılı projelere ve kalıcı eserlere sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde imza attık. Samimiyetle, gayretle yolumuza durmak yok, yola devam diyoruz.  Malumunuz 2024 yılı mart ayında belediye seçimlerine de hazırlanıyoruz sizlerin desteği ile Diyarbakır ve Yenişehir’de ak parti ‘nin gönül belediyeciliğinin farkını farkettireceğiz bu vesileyle hep yeni hep ileri.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ender Karahan’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri, Yenişehir Kadın Kolları Başkanı Gülşen Bünül ve Kooperatifler Mahallesi Başkanı Şevket Koyuncu’dan oluşan heyetin yapmış olduğu ziyaret günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.