Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Diyarbakırlıların Oylarının Bir Önemi Yok!

Diyarbakır’da düzenlenen programda konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Burası iktidarın kayyım politikasıyla sandık iradesini yok saydığı bir yer” dedi.


Diyarbakır’da düzenlenen programda konuşan

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Diyarbakırlıların Oylarının Bir Önemi Yok! Babacan, “Diyarbakır, iktidarın kayyım politikasıyla sandık iradesini yok saydığı bir yer” dedi.

 

 

Diyarbakır’da düzenlenen programda basın mensuplarıyla bir araya gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, adayları tanıttıktan sonra önemli açıklamalarda bulundu.

 

Diyarbakır’ın seçmen iradesinin gasp edildiği bir yer olduğunu belirten Babacan, “Diyarbakır iktidarın kayyım politikasıyla sandık iradesini yok saydığı bir yer. Atanmışların belediyeleri yürüttüğü bir şehir maalesef. Beştepe’dekilere göre, Diyarbakırlıların oylarının bir önemi yok. Beştepe’dekilere göre, Diyarbakırlıların oylarının değersiz. Demokrasiden böyle bir şey olmaz. Sayın Erdoğan belediye başkanlığında çıktığı yolda, o günkü vesayet düzenine karşı çıkıyordu. Halkın oylarıyla kazandı, ama şimdi kendisi bir vesayet düzeni oluşturdu. İktidarın kayyım politikası halkın iradesini yok satmakta” dedi.

 

“ERDOĞAN ANKARA’YA GİDİNCE DİYARBAKIR’I UNUTUYOR”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretlerini de eleştiren Babacan, “Erdoğan Diyarbakır’a geldiğinde Kürtçe afişlerle karşılanıyor. Ama Ankara’ya gidince işler hemen değişiyor. Ankara’ya ayak basınca ortaklarını hemen hatırlıyor, başka bir zihin dünyasına giriyor. Burayı unutuyor” dedi.

 

 

“KÜRTÇE EN ÇOK KONUŞULAN İKİNCİ DİL”

 

Meclis’te Kürtçenin yok sayılmasına da tepki gösteren Babacan, “Geçen gün bile bütçe görüşmelerinde Kürtçe krizi yaşandı. Kürsüde bir vekil Kürtçe konuşmuş, bilinmeyen bir dil olarak kayda alıyorlar ve tahammül etmiyorlar. Kürtçe Ülkemizde en çok konuşulan ikinci dil. Ama Meclis çatısı altında ısrarla yok sayılıyor. Yav siz Fransızca ve İngilizceyi bilmiyorsunuz bu ülkede en çok konuşulan ikinci dili anlamıyorsunuz. Bu kavgalara artık yeter, gencecik insanlarımız bu kavgalardan hayatlarını kaybetti” diye konuştu.

 

DİYARBAKIRLILARIN BORCU ARTTI

 

Bir yıl içerisinde Diyarbakırlıların kredi borcunun yüzde 243 arttığına dikkat çeken Babacan, “Diyarbakır’da yaşayanların bir yıllık mali tablosu bu. Bu kentteki çifti ve hayvancılıkla uğraşanların sorunları iyileştirilmiyor. Hükümet ne yaptık derse desin bu kentin mali tablosu gerçekliği gösteriyor” diye konuştu.

 

“AMEDSPOR’A SALDIRI KABUL EDİLEMEZ”

Amedspor’a dönük saldırılara da değinen Babacan, “Spor barış ve kardeşliktir. Ama Amedspor’a yönelik ırkçı ve fiziki saldırılar yapılıyor bu kabul edilemez” dedi.