Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti’den ‘İsrail’le ilişkileri kesin’ çağrısı

İsrail’in Refah saldırısını kınayan DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları, AKP iktidarına İsrail’le askeri ve ticari ilişkileri kesme çağrısı yaptı.

İsrail'in Refah saldırısını kınayan

DEM Parti’den ‘İsrail’le ilişkileri kesin’ çağrısı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan, İsrail’in dün gece Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde bulunan çadır kampa yaptığı saldırıyı kınadı.

X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda İsrail hükümetinin katliamda sınır tanımadığını belirten Hatimoğulları, “İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Refah kentinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına düzenlediği bombalı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu arkası kesilmeyen saldırılar, İsrail hükümetinin katliamda sınır tanımadığının göstergesidir. Saldırıların Refah’a genişlemesinin en büyük nedeni başta bölge devletleri olmak üzere dünya devletlerinin katliama yol veren tavrıdır. Savaşın durması için ülkeler göstermelik tutumlardan artık vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı.

‘ACİL ATEŞKES İLAN EDİLSİN’

Paylaşımını “Bu katliamı durduracak tek yol dünya halklarının mazlum Filistin halkıyla dayanışma içerisinde olması, hükümetlerini İsrail’e karşı etkin tutum almaya çağırmasıdır” sözleriyle sürdüren Hatimoğulları, acilen ateşkes ilan edilmesini istedi. Hatimoğulları, Filistin halkının yanında olduklarını, itirazlarını yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

‘ASKERİ VE TİCARİ İLİŞKİLER KES’ ÇAĞRISI

Eş Genel Başkan Bakırhan ise yaptığı paylaşımda Netenyahu hükümetinin Refah’a dönük insanlık suçu içeren saldırıları devam ettiğini ifade ederek, paylaşımında şunları dile getirdi: “Dünyanın gözü önünde mazlum Filistinlilere dönük büyük bir katliam gerçekleştiriliyor. Dünya devletleri bu katliam serisine karşı ya sessiz kalarak suç ortağı oluyor ya da İsrail’i durdurabilecek güçlü bir irade ortaya koyamıyor. Katliamlarına Refah’ta devam eden Netenyahu hükümetini kınıyoruz. Devletlere değil, halklara çağrı yapıyoruz. Herkes bulunduğu yerden mazlum Filistin halkı için itiraz etmeli, hükümetlerini katliama karşı adım atmaya zorlamalıdır.”

AKP’nin ilk günden beri Filistin halkına dönük saldırılara göstermelik tepkiler verdiğini vurgulayan Bakırhan, “AKP’ye sesleniyoruz: Algı yönetmekten vazgeç. Askeri ve ticari tüm ilişkileri kes” çağrısı yaptı.

Ne olmuştu?

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah’ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombalanmıştı.