Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti’de Neler Oluyor? Süreç Neden Uzatılıyor?

DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adaylarının belirlemesi için dün yapılan ön seçimde Serra Bucak 50+1’i geçerek aday olmuştu. Yapılan itirazlar neticesinde oy sayımının yenilenmesi kararı verildi.

DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir

DEM Parti’de Neler Oluyor? Süreç Neden Uzatılıyor? Yapılan itirazlar neticesinde oy sayımının yenilenmesi kararı verildi.

 

 

DEM Parti, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adaylarının belirlemesi için dün yapılan ön seçimde erkek aday adaylarının yüzde 50+1’i geçmemesi nedeniyle seçim ikinci tura kalırken, yüzde 50+1’i geçen kadın eşbaşkan adayı Serra Bucak’ın ise yapılan itirazlardan kaynaklı oy sayımının yenilenmesi nedeniyle süreç uzadı.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adaylarını belirlemek üzere dün halk oylamasına gitti. Yapılan sayım sonucu erkek eşbaşkan aday adaylarının yüzde 50+1 oy oranı yakalayamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. Halk oylamasının ikinci turunda ilk ikiye kalan aday adaylarından Doğan Hatun ve Garip Kandemir yarışacak.

Kadın adaylar için oy sayımı sürüyor

 

Yüzde 50+1 oranını yakalayan aday adaylarından Serra Bucak’ın ise oy oranına yapılan itirazların incelemesinin ardından başlatılan oy sayımı ise sürüyor.

 

Yarın ikinci tur gerçekleştirilecek

 

DEM Parti Diyarbakır Seçim Komisyonu’ndan alınan bilgilere göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin eşbaşkan adaylarının belirlenmesi halk oylamasının ikinci turu yarın gerçekleştirilecek.

 

 

Lice’de yeniden oylama olacak

 

Yine dün Lice ilçesinde erkek adaylar arasında yapılan itirazların değerlendirilmesi sonucu iki adayın eşit oy sahibi olduğu öğrenildi. Burhan Erol ve Fırat Demir’in seçimi için yarın bir kez daha delegeler sandık başına gidecek. Seçimler yine DEM Parti Licê ilçe binasında yapılacak.

 

Komisyonun açıklaması bekleniyor

 

Yine itirazların ardından DEM Parti Diyarbakır Seçim Komisyonu’nun gün içinde resmi açıklama yapması bekleniyor.

 

Oy kullanılacak yerler

 

Büyükşehir için yarın 17 ilçede yarın şu adreslerde halk oylaması yapılacak:

 

Yenişehir: Kaplan Düğün Salonu (İstasyon)

 

Sur: Nilgün Düğün Salonu

 

Bağlar: Şölen Düğün Salonu

 

Kayapınar: Kaplan City (Manolya Salon Gaziler)

 

Diğer 13 ilçede ise DEM Parti binalarında oylamalar yapılacak.