Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM Parti İstanbul adayı Beştaş’tan önemli açıklamalar!

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir

DEM Parti İstanbul adayı Beştaş’tan önemli açıklamalar!

 

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, Esenyurt ve Mersin’de kent uzlaşısı sağlandığını söyledi, İstanbul’da kimseyle ittifak yapmadıklarını aktardı.

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş, adaylık süreci ve seçim kampanyasına dair merak edilenleri yanıtladı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuşan Beştaş, İstanbul’da tek hedeflerinin kazanmak olduğunu söyledi ve “İstanbul’da kadın zamanı. Kimseden yana değiliz, kendimizden yanayız” dedi.

 

KENT UZLAŞISI: ESENYURT VE MERSİN

Batıdaki birçok ilde seçime kendi adaylarıyla giren DEM Parti’nin hedefine dair konuşan Beştaş, “Batı stratejimizde, parti olarak her şeyden önce kendi kimliğimizle, kendi programımızla, kendi siyasetimizle bu seçimlere girmek ve tabii ki kazanmayı hedeflemek üzerinden bir yaklaşımımız var. Tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi” dedi.

Batıda kaç kentte kent uzlaşısına varıldığı yanıtlayan Beştaş, “Kesin bir rakam vermeyeceğim ama Mersin ve Esenyurt’u örnek verebilirim” diye konuştu. Beştaş  Esenyurt’un uzun süre tartışılan bir ilçe olduğunu vurguladı ve partisinin ilçede güçlü olduğunu söyledi. Esenyurt için çok uzun süredir görüşme ve değerlendirme yapıldığını ifade eden Beştaş şöyle devam etti: “Esenyurt’taki odalardan tutalım derneklere ve vakıflara kadar, oradaki yaşayan yurttaşlara kadar genel eğilim kent uzlaşısının olması gerektiği yönündeydi. Uzun görüşmeler sonucunda Esenyurt’ta bir uzlaşı sağlandı. Belediye meclislerinde kaç üye olacak emin olun onu sormadım bile. Çünkü bizim için önemli olan orada heyetlerimizin ve kent dinamiklerinin bu konuda ortaklaşması ve uzlaşıya onay vermesiydi. Bu onay çıktığı için Esenyurt özgünlüğünde bir uzlaşı temelinde bu seçim yürüyecek.”

 

‘KAZAN-KAZAN POLİTİKASI’

Beştaş, “Seçmenleriniz üzerinde uzlaşılan adayı tanıyor mu? Yaklaşımı nasıl oldu ya da olur?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Bu konuda şüphesiz lokal da olsa eleştiriler var, bunun farkındayız. Partinin genel merkezi olarak ya da adaylar olarak bize de ulaşıyor bu eleştiriler. Ama yoğun bir şekilde destek de var. Burada biz kazan-kazan politikası üzerinden gidiyoruz. Kent uzlaşısı konusunda da bizim değil, halkın kazanması üzerinden gidiyoruz. Bu tepki ve eleştiride bulunan partililerimiz ve yoldaşlarımız da önümüzdeki günlerde aslında bunun daha olumlu neticeler verdiğini göreceklerdir. Çok büyük devasa tepkiler olduğunu ifade etmiyorum ama biz demokratik bir partiyiz.

Biz de Mayıs seçimlerinden sonra binlerce toplantı aldık. Halkın taleplerini, görüşlerini alabilmek ve yolumuzu çizebilmek açısından toplantılar aldık. Tek derdimiz vardı; yerinden, yani tabandan tavana doğru yönetim aygıtını işletebilmek. Bu yönüyle Esenyurt’taki yaklaşımımız, birincisi kent uzlaşısı, ikincisi kazanmak temelinde oldu. Bu yönlü görüşmelerimiz devam ediyor.”

Son Dakika: Dem Parti seçime giremeyecek!

‘KİMSEYE KAYBETTİRME-KAZANDIRMA HEDEFİMİZ YOK’

İstanbul seçimlerinin DEM Parti için önemine dair açıklamada bulunan Beştaş, “Biz kimseden yana değiliz, kendimizden yanayız. Seçimlerde bir partiye kaybettirmek ya da kazandırmak gibi bir hedefimiz yok. Tek bir yolumuz var, İstanbul’a ulaşmak” dedi. DEM Parti’nin İstanbul’da çok güçlü olduğunu kaydeden Beştaş, “Bizim seçmen kitlemizin önemli bir bölümü burada. Diyarbakır kadar bir seçmen kitlemiz var. En büyük Kürt nüfusunun olduğu kent İstanbul. DEM Parti’nin Türkiye’deki demokratikleşmede başat sorun olarak ifade ettiği Kürt sorunu var. Kürtlerin eşit ve özgür yurttaş olarak mücadelesi on yıllardır sürüyor. En büyük Kürt emekçi nüfusu burada, neredeyse yoksulluk Kürtleşmiş, emekçilik Kürtleşmiş” diye konuştu.

Beştaş, kendilerine hep “Siz kazanmayacaksınız, kime kaybettirmek istiyorsunuz? Kimden yanasınız” diye sorulduğunu aktardı ve “A şahsına ya da partisine kaybettirmek ya da ‘B’ partisine kazandırmak gibi bir hedefimiz yok. Bizim tek bir yolumuz var o da kazanmak ve tabi ki tüm İstanbul’a ulaşmak. Kendimizi ifade etmek temel bir yaklaşım” ifadelerini kullandı.

 

EŞBAŞKANLIK AÇIKLAMASI

Seçmenin, partinin kendi adayını çıkarması için yoğun bir baskı yaptığını belirten Beştaş, Murat Çepni ile birlikte eşbaşkan adaylığının hedefine dair şu cevabı verdi:

“Bütün adaylar erkek, sade kadın ben tek varım. İstanbul’un yarısı da kadın, tıpkı Türkiye’de ve dünyada olduğu gibi. Bir kere kadın bakış açıları yok. Yönetim anlayışlarında kadın yok. İddialarına bakmayın. CHP, ‘Çok ilericiyiz, özgürlükçüyüz, Atatürk 1934 yılında kadınlara seçme seçilme hakkı verdi, çok şey borçluyuz’ diyerek çokça propaganda yapıyor. Ama daha son seçimde yeni yeni CHP’de kadınlar grup başkanvekili oldular. Hala sayıları yüzde 20’leri aşamıyor. AKP de MHP de öyle. Biz İstanbul’da kadın gücünü ortaya çıkarmaya çalışacağız. Kadının sesini, rengini, iradesini ortaya koymaya çalışacağız.”

DEM Parti İstanbul adayı Beştaş'tan önemli açıklamalar!

‘CHP BİZİ ZİYARET EDECEK TABİİ’

Beştaş, CHP’nin DEM Parti ziyaretinin ‘lütuf’ gibi lanse edilmesine tepki gösterdi ve “CHP bizi ziyaret edecek tabi. Diğer partiler de. Biz meclisin üçüncü büyük partisiyiz. Parlamentoda bütün partilerle birlikte çalışıyoruz. Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum, Buğra Kavuncu… diğer adaylarla da sonuna kadar yarışacağız. Bizim derdimiz İmamoğlu veya Kurum değil. Bu yarışta varız ve kazanmak istiyoruz. Kimseyle ittifakımız yok. İttifakımız olsaydı bunu açık yapardık zaten” dedi.

“İmamoğlu’nu eleştirmeyeceğiz diye bir şey yok” diyen Beştaş, belediyecilik anlayışını ve Kürtlere yaklaşımını eleştireceklerini söyledi. “Bizim derdimiz İmamoğlu veya Kurum değil” vurgusu yapan Beştaş, ittifaka ihtiyaçları olmadığının altını çizdi.

 

İMAMOĞLU’NA KÜRTÇE ELEŞTİRİSİ

‘Çok dilli belediyecilik’ vurgusu yapan Beştaş, İmamoğlu’nu şöyle eleştirdi:

“Mesela, İmamoğlu İstanbul’da ne yaptı Kürtlere? Ne verdi? Birkaç istisna dışında, burada milyonlarca Kürt nüfusuna yönelik ne adım attı? İhtiyaçlarına ne yanıt verdi? Kreş açmakla övünüyor İmamoğlu. Peki İstanbul’da yaşayan Kürtlerin çocukları o kreşlerde anadilleri ile eğitim alabiliyorlar mı? Yok. Kürtçe tiyatro yasaklandığında ya da havalimanında bir anne Türkçe bilmediği için mahsur kaldı. Tek cümle duyabildik mi İBB’den? Hayır, duymadık. Burada Kürtler yaşıyor, belediye hizmetleri kesinlikle Kürtçe de olacak. Burada Araplar mı yaşıyor; belediye hizmetlerinde Arapça olacak. Bu bütün farklı dil ve inanç için geçerli.”

 

‘SAYMAZ İSTANBUL’U BENİM KADAR BİLMİYORDUR’

Gazeteci İsmail Saymaz’a da cevap veren Beştaş “Bizim için ‘Adaylar İstanbullu değilmiş’ diye. Soralım hangisi İstanbullu diye? İmamoğlu mu, Kurum mu? Ya da diğerleri mi? DEM olunca mı İstanbullu sorusu soruluyor? İsmail Saymaz, benim kadar İstanbul’u bilmiyordur” diye konuştu. Beştaş, İstanbul seçimi için sloganlarının ne olduğu sorusuna “DEM gelir, İstanbul değişir. İstanbul’u değiştireceğiz. Daha güzel daha ve yaşanabilir bir İstanbul için mücadele edeceğiz. İstanbul’da kadın zamanı diyebilirim” yanıtını verdi.