Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da tiyatro kursiyerleri mezun oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı’nda eğitim gören tiyatro kursiyerleri,  Düdüklüde Kıymalı Bamya oyunu ile mezun oldular

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent

Diyarbakır’da tiyatro kursiyerleri mezun oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kent Konservatuarı’nda eğitim gören tiyatro kursiyerleri,  “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyununu sahneleyerek mezun oldu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Kent Konservatuarı bünyesinde drama ve tiyatro eğitimlerini sürdürüyor. Kent Konservatuarı sınavlarını geçerek iki yıl boyunca eğitim alan kursiyerler, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezuniyet belgelerini aldı.

KURSİYERLER TİYATRO OYUNUNU SAHNELEDİ

Kursiyerler, Mehmet Baydur’un yazdığı ve Jiyanda Turali’nin yönettiği “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı oyununu sergiledi. ÇandAmed (Kongre Merkezi) Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Çağla Sanay ile çok sayıda kişi izledi.

İzleyicilerden beğeni alan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunu, 29 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’da ÇandAmed Tiyatro Sahnesinde ücretsiz olarak yeniden sergileyecek.

OYUNUN KONUSU

Toplumsal yaşayışa mercek tutan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyunu, sıradan hayatları olan ve kendileri gibi olmayanları da gözünü kırpmadan ötekileştiren, sıradan insanların içler acısı halini, mizahi bir dille anlatıyor.