Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Dilan Onuk

TERCİHLER, SONUÇLAR VE DENGE…

TERCİHLER, SONUÇLAR VE DENGE…

 

Bir yorgunluk halidir üzerimize çöken. Artık düşünmek istemiyoruz zorunlu olmadığımız alanların bir tık ötesini. Neydi üzerimize çöken bu kara bulutumsu yorgunluğun asıl nedeni? Neydi bizi böyle hareketsizliğe iten asıl sebepler?

İnsanlar insanları yoruyor. Empati yoksunluğu, nezaketsizlik, saygısızlık, dürüstlük kisvesi altında dönen bin bir türlü dolap… Yapıp edilenler yetmezmiş gibi birde birbirimizin hayatına aşırı müdahale ediyor oluşumuz peki?

Yakınlık derecesine göre bazı insanların hayatına daha çok müdahale ediliyor, ‘iyiliğini düşünüyorum’ diyerek te buna kılıf uyduruyor ‘bağğğğzı’ insanlar. Bir de kendi hayatlarında aşşşırı örnek teşkil edici davranışlara sahipmiş gibi yaşıyor ve bununla övünüyor bu profildeki şahsiyetler. Gerçek benlikleri ise çizdikleri bu profilin tam aksi yönünde duruyor oysa.

Aslında bu da bir çeşit pazarlama örneği. Misal; mal iyi değildir, satıcı bunun farkındadır lakin müşteri bunu bilmiyordur ve müşterinin bunu bilmesine de gerek yoktur. Ona elindeki malda olmayan özellikleri varmış gibi anlatan ‘satıcı kişisi ‘müşterinin algılarını değiştirir ve malın almasını sağlar. Kendisi ise o malı kullanmaz asla!

TERCİHLER, SONUÇLAR VE DENGE…

Yani bu profildeki insanlar yetersizliklerini, işe yaramazlıklarını, günahlarını, beceriksizliklerini, yeteneksizliklerini bilir, tüm bunların farkındadır. Bu farkındalıklara rağmen ‘erdemli ve ahlaklı’ kişi olarak başkasının yaşamına müdahale eder, onu yargılar, onun yaşamı ile ilgili hükümler bile verir! En sonunda da kişiyi inanılmaz bir biçimde manipüle eder bambaşka bir gerçeklik çizerek! Tüm bunların üzerinden bir ego mastürbasyonu çeker anlayacağınız…

Kılıfına uydurmakta ise üzerlerine yok bu insanların! Alabildiğine düzenbaz olan bu şahıslar  ‘tüm dürüstlüğümle söylüyorum ki..’ li cümleler kurarak manipüle ediyor mesela! Yalan böylelerinin ağzında yuva yapmış işte! Ya da nezaketin ‘N’ sinden bihaber şahıs inanılmaz bir roleplay ile buna sahipmiş gibi kendini ortamlarda pazarlayabiliyor! Bin bir çeşit durum sayabilirim bunlara benzer lakin ben de o yorgunlardanım sanırım. Yazarak kalabalıklaştırmak istemiyorum varlıklarını.  Bu profillerdeki insanların ise alıcısı neden bu kadar çok? İşte en çokta bunu anlamıyorum!

Kendi hayatlarını iyileştirmekle uğraşmayıp başkalarının hayatına karışan, her dem maskelerle gezen ve inanılmaz manipülatif olan insan silsilesi içerisinde onlara benzemeyen, farkındalığı yüksek insanlar da yoruldu haliyle. Tüm bu yorgunluğa, bu bitmişliğe rağmen neden bu profildeki insanlar sizlerce tercih ediliyor peki? Yaşamınıza bunca müdahale edilmesine, yargılanmaklara, saygısızlıklara, nezaketsizliğe neden bu kadar izin veriyorsunuz ki?

Bana göre hayat tercihler ve sonuçlardan ibaret. Tercih ettiğim durum, konu vs . her ne ise sonuçlarını da iyi ve ya kötü fark etmeksizin  kabul ediyorum. Ben tercih ettim diye yaşanmış oluyor ne yaşanıyorsa. E benim hayatımı madem tercihlerim belirliyor o halde tercihlerimi bir gözden geçireyim diyorum. Bu bağlamda sizi yoracak insanları yaşamınızda tutup tutmamanız da sizin tercihiniz… Kendinizi yormak yerine bir de bu çerçeveden değerlendirip yaşamınızı böyle yönlendirin. Kimseyi hayatınıza müdahale edecek yakınlıkta da tutmayın yalnız kalacağınız mesafeler de bırakmayın. Denge her zaman iyidir.

Sevgi ve ışıkla…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER