Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuncer Bakırhan Van’da konuştu: Kürtsen, insansan bu oyuna gelme!

Van’da açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, mazbata için başvuran AK Parti Adayı Abdulahat Arvas’a seslendi.

Van’da açıklama yapan DEM

Tuncer Bakırhan Van’da konuştu: Kürtsen, insansan bu oyuna gelme!

 

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, mazbatası verilmeyen Abdullah Zeydan’a destek için Van’a gitti. DEM Partililere Başak Demirtaş ile Leyla Zana da eşlik etti.

 

DEM MYK VAN’DA TOPLANDI

DEM Parti, MYK toplantısını Van’da yaptı. Toplantıdan sonra Feqiyê Teyran Parkı’na yürümek isteyen eş başkanları ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İzin verilmesi üzerine, parka kadar yürüyen Bakırhan ve beraberindekilere binlerce kişi eşlik etti.

Tuncer Bakırhan Van'da konuştu: Kürtsen, insansan bu oyuna gelme!

BAKIRHAN’DAN ÇAĞRI

Bakırhan yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Kahraman Van halkı, söz verdiğiniz gibi 14’te 14 yaparak, faşizme karşı büyük bir cevap verdiniz. Geçen gün Van mitinginde de söylemiştim, Van Kürtlerin, Kürdistan’ın kalbidir. Nerede Van’ın adını duyarsak, onure oluyoruz.

Değerli halkımız iki dönem irademize kayyım atayanlar, yeniden bir siyasi darbeyle, yargı darbesiyle Van halkının iradesini gasp etmeye çalışıyor. Peki buna izin verecek miyiz? Sizler buradaki bütün baskılara rağmen, biber gazına, copa rağmen onurluca burada bir arada durduğunuz müddetçe, ne onların siyasi darbeleri, ne yargı darbeleri başarıya ulaşamayacaktır. 14’te 14 belediyemizi koruyacağız. Van halkının iradesine hiç kimse kast edemez.

Zannediyorlar ki, bu haksızlığı sineye çekeceğiz. Bu hukuksuz, haksız, Kürtlerin iradesini yok sayan anlayışı sineye çekmeyeceğiz. İtiraz edeceğiz. YSK’ya seslenmek istiyorum, bu siyasi komploya alet olmayın! Sizler ‘Abdullah Zeydan’a aday olabilirsin’ dediniz. Kararınızın arkasında durun.

Tuncer Bakırhan Van'da konuştu: Kürtsen, insansan bu oyuna gelme!

ABDULAHAT ARVAS’A ÇAĞRI

Bir çağrımızda AKP’li adaya. Kürtsen, insansan, inançlıysan, bu toprakların insanı isen, bu oyuna gelme! Mazbatayı kabul etme! Yarın Van halkının arasında, Van sokaklarında gezerken, başını öne eğmek zorunda kalırsın. Kürt halkı onurludur, iyilik, doğru yapanı da, kumpas oyunlarına da alet olmayanı da unutmaz.

Başak Demirtaş da yaptığı konuşmada, Selahattin Demirtaş’ın selamlarını iletirken, Leyla Zana ise birlik çağrısında bulundu.