Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Dakika: Dem Parti seçime giremeyecek!

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olarak açıkladığı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yapılamadı.

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir

Son Dakika: Dem Parti seçime giremeyecek!

 

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday olarak açıkladığı Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni için Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yapılamadı. Edinilen bilgilere göre, tanınan sürenin geçmesi nedeniyle aday listesi kabul edilmedi ancak seçim kurulu ile görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na sunulması için verilen süre dolarken, DEM Parti’nin İstanbul’a ilişkin başvurularını 17.00 sonrasında yaptığı ve geç başvuruda bulunduğu gerekçesiyle İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından sunulan aday listeleri kabul edilmedi.

İddianın gündeme düşmesinin ardından, DEM Parti Basın bürosu tarafından açıklama yapıldı. DEM Parti Basın Grubu’nda söz konusu iddiayla ilgili “İstanbul için partimiz zamanında başvurusunu yapmıştır” denildi.

Ancak Halk TV’ye açıklamalarda bulunan DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, geç başvuru konusunda bir kaza olduğunu, konuya ilişkin İstanbul İl Seçim Kurulu ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Parti Sözcüsü Doğan yalanladı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan ise “İstanbul için herhangi bir sorun yok. İddianın nasıl çıktığını biz de bilmiyoruz” açıklaması yaptı.

 

‘SPEKÜLASYONLARI GİDERMENİN SORUMLULUĞU İL SEÇİM KURULU’NDADIR’

DEM Parti Genel Merkezi tarafından da açıklama yapıldı.

Partinin resmi X hesabından yapılan paylaşımda, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, İl Seçim Kurulu’nun spekülasyonları gidermekle sorumlu olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır.”

Son Dakika: Dem Parti seçime giremeyecek!