Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MGK yarın Beştepe’de toplanacak

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) öncelikli gündemi Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak.

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK)

MGK yarın Beştepe’de toplanacak. MGK’nın öncelikli gündemi Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak.

 

Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) öncelikli gündemi Türkiye’nin sınır ötesi operasyonları ve  İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak.

 

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, yarın Beştepe’de toplanacak

 

Toplantıda, öncelikle Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG’ye yönelik operasyonlar ele alınacak.

 

Toplantının bir diğer önemli başlığı İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak. Saldırıların durdurulması ve insani yardımların kesintisiz ulaştırılması için yürütülen diplomasi ele alınacak.

 

İspanya, İrlanda ve Norveç’in, Filistin Devleti’ni tanıması; Uluslararası Adalet Divanı’nda işgal rejimi aleyhine açılan ve Türkiye’nin de müdahil olma kararı aldığı soykırım davası da toplantının bir diğer gündem maddesi olacak.

 

Toplantıda, ayrıca Rusya-Ukrayna savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, İran’daki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler başta olmak üzere diğer bölgesel ve uluslararası konular değerlendirilecek.