Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteorolojiden 5 bölge için toz uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre

Meteorolojiden 5 bölge için toz uyarısı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 bölge için toz taşınımı uyarısı yaptı.

 

Afrika ve Arabistan üzerinden gelen toz taşınımı, Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ile Batı Karadeniz’de etkili olacak.

 

Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Toz taşınımı

 

Toz taşınımı, dünya ekosistemi için büyük önem taşıyor.

 

Türkiye, Orta Doğu ve Afrika kaynaklı çöl tozlarından etkileniyor. Türkiye’de olan toz taşınımı, Basra alçak basınç merkezinin daha etkili olduğu ilkbahar, sonbahar ve yaz aylarında daha yoğun gerçekleşiyor.

 

aDiyarbakırlılar dikkat: Meteorolojiden "kuvvetli toz taşınımı" uyarısı

 

 

Çöllerde göreceli olarak daha büyük olan toz parçacıkları, kaynak alanlarının yakınlarında çökerken, küçük olanlar ise binlerce kilometre yol kat edebiliyor. Bu durum toz taşınımı olarak tarif ediliyor. Toz taşınımı, etkisini toz fırtınalarıyla daha uzak alanlara taşıyabiliyor. Toz fırtınaları, hava ve deniz ulaşımını da olumsuz yönde etkiliyor.

 

HASTA, YAŞLI VE ÇOCUKLAR DİKKAT

 

Solunum yolu ve kalp rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlı ve çocuklar, toz taşınımından en fazla etkilenen kesim olduklarından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.