Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meteoroloji 13 ili sarı kodla uyardı

Aksaray, Çorum, Karaman, Kırıkkale, Konya, Niğde, Yozgat, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Sivas’ta gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Aksaray, Çorum, Karaman, Kırıkkale,

Meteoroloji 13 ili sarı kodla uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, değerlendirmelere göre; 13 il için gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

 

Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; İç Anadolu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

UYARI ALAN İLLER

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 ili sarı kodla uyardı. Aksaray, Çorum, Karaman, Kırıkkale, Konya, Niğde, Yozgat, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Sivas’ta gök gürültülü sağanak etkili olacak.

 

Güney Doğu Anadolu’nun batısı ile Doğu Akdeniz’de toz taşınımı bekleniyor.

 

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

 

Rüzgârın genellikle kuzeyli, Doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısı ve İç Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.