Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşte dünyanın en iyi kuzu yemekleri!

Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en iyi kuzu yemeklerini açıkladı.

Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla

İşte dünyanın en iyi kuzu yemekleri! Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) adlı web sitesi dünyanın en iyi kuzu yemeklerini açıkladı.

 

Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi kuzu yemeklerini sıraladı.

Cağ kebabı 2’inci sırada yer aldı

Listede 2’nci sırada cağ kebabı, 3’üncü sırada döner kebap, 4’üncü sırada ise Adana kebap yer aldı. 6’ıncı sırada hünkar beğendi, 7’nci sırada da iskender kebap kendine yer buldu.

Listede 14’üncü sırada çöp şiş, 17’nci sırada Alinazik kebabı yer aldı. 19’uncu sıraya kuzu şiş, 28’inci sıraya da beyti kebap geldi.

42’nci sırada kuzu kapama ve 48’nci sırada ise islim kebabı yer aldı.

  1. Païdakia / Yunanistan

Izgara kuzu pirzolası, ülke çapında popüler olan ve genellikle ana yemek olarak tüketilen geleneksel bir Yunan yemeğidir.

  1. Cağ kebabı / Türkiye

Cağ kebabı, Erzurum kökenli bir kebap çeşididir. Yaklaşık 12 saat boyunca soğan, tuz ve karabiberle marine edilen kuzu etinden yapılıyor ve etler yatay büyük bir şişin üzerine konularak odun ateşinde pişiriliyor.

  1. Döner kebap / Türkiye

Döner kebap, ızgarada pişirilen et parçalarının dikey bir şişle parçalanmasından oluşan, dünya çapında bilinen bir lezzettir.

  1. Adana kebap / Türkiye

Adana kebap, adını ülkenin en ünlü kebap şehirlerinden biri olan Adana’dan alan popüler bir şiş et yemeğidir.

  1. Lechazo / İspanya

Lechazo, kavrulmuş süt kuzusundan oluşan bir İspanyol yemeğidir.

  1. Hünkar beğendi

Hünkar beğendi, kremalı közlenmiş patlıcan püresinin üzerine servis edilen kuzu güvecinden oluşan geleneksel bir Türk yemeğidir.

  1. İskender kebap / Türkiye

Bursa’nın spesiyalitesi olan İskender kebap, adını bu yemeği ilk kez hazırlayan İskender Efendi adlı kasaptan almıştır.

  1. Kleftiko / Yunanistan

Kleftiko, genellikle şenlikli etkinliklerde ve kutlamalarda hazırlanan, folyoya sarılmış ve hava geçirmez fırınlarda pişirilen etli bir kuzu veya keçi etinden oluşan tipik bir Yunan yemeğidir.

9 .Cordero asado / İspanya

Cordero asado, bütün bir kuzunun açık ateşte kızartılmasıyla yapılan popüler bir Kastilya yemeğidir. Kuzu eti genellikle limon, sarımsak ve biberiye, kekik gibi çeşitli taze otlarla marine edilir.

  1. Chakhchoukha / Cezayir

Chakhchoukha, rougag olarak bilinen ince, yuvarlak bir gözlemenin parçalanmış parçalarından ve doğranmış kuzu eti, domates, nohut, soğan ve kimyon, ras el hanout, kimyon, havlıcan gibi tatlandırıcılarla yapılan bir güveç olan marqadan oluşan lezzetli bir Cezayir güvecidir.