Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEM: ‘Şeyh Said’ Kürt halkının onurudur!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak

DEM: ‘Şeyh Said’ Kürt halkının onurudur! Diyarbakır’da yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar devam ediyor.

 

CHP, İyi Parti ve diğer partiler ‘şeyh Said’ ile tutumlarını açıklarken, HEDEP’in yeni adıyla DEM’in yorumu merak ediliyordu.

DEM Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan konuya ilişkin sosyal medya hesabı X’ten açıklama paylaştı. Kürtçe yaptığı paylaşımda Bakırhan, “Şêx Seîdê Kal rûmetê gelê Kurd e û serbilindiya me ye. Di têkoşîna hebûna gelê xwe de xwedî xîreteke mezin e û di vê rêyê de gelek berdêl dane.  Em li dijî şexsê wî bêhurmetî û heqeretan qebûl nakin û wan kesên ku heqeretan dikin şermezar dikin”

 

(Şeyh Seyid pirimiz Kürt halkının onuru, gururumuzdur. Halkının varoluş mücadelesinde büyük bir gayret içindedir ve bu yolda çok bedeller ödemiştir. Kendisine yapılan saygısızlık ve hakaretleri kabul etmiyoruz, hakaret edenleri kınıyoruz)