Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEM’li belediyeler ile ilgili konuştu

Irak ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti belediyelerine kastederek “Anayasa’nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır.” dedi.

Irak ziyareti dönüşü uçakta

Cumhurbaşkanı Erdoğan DEM’li belediyeler ile ilgili konuştu

12 yıl aradan sonra Irak’a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan, dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdogan, 31 Mart yerel seçimleri ardından bayrak ve istiklal marşı iddialarıyla gündeme gelen DEM Parti belediyelerine tepki göstererek, “Anayasa’nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır.”

 

ERDOĞAN’DAN BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINA DESTEK

Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Bu konuyu İçişleri Bakanlığımız şu anda kapsamlı bir şekilde incelemektedir. Türkiye’de hepimizi temsil eden değerler vardır. Bunları dışlamak, bunlara saygısızlık etmek, birlik ve bütünlüğümüze kastetmek anlamına gelir ve tabii ki hukuk devletinde bunun da bir karşılığı vardır. Bunları daha önce de söyledim. Teröre destek vermek, terörle müşterek hareket etmek şüphesiz ki bizim değerler silsilemize saldırıdır ve bununla ilgili olarak da Anayasanın çok açık hükümleri vardır. Türk’ü de Kürt’ü de Laz’ı da Çerkez’i de diğer gruplar da bu ülkenin hür ve eşit vatandaşlarıdır. Bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez ve yetmeyecek. Birliğimize ve bütünlüğümüze böylesine kışkırtıcı eylemlerle el uzatmaya kalkanlara bundan önce hukuk zemininde hangi yanıt verildiyse aynısının ortaya konması sürpriz olmaz. Buna bir defa herkesin hazır olması gerekir. Sayın Devlet Bahçeli’nin yapmış olduğu açıklamalar Anayasa hükmünün icrasından başka bir şey değildir. Aynı durum şu anda benim için de geçerlidir. Anayasa’nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır.”

 

‘CHP’NİN YENİ ANAYASAYA DESTEK VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM’

CHP lideri Özgür Özel’in görüşme isteğine tekrardan yeşil ışık yakan Erdoğan, anayasa değişikliği konusunda CHP’nin destek vereceğini düşündüğünü söyledi.

Erdoğan, “Şu an itibariyle henüz böyle bir randevu talebi gelmiş değil. Fakat olabileceğini düşünüyoruz. Dünyada birçok alanda değişimden söz ediliyor. Sosyolojiler, teknolojiler, iklimler ve daha birçok zemin çok hızlı değişiyor. Bunu ayak uydurmak için de Türkiye’nin eskinin darbe ruhunu özünde barındıran anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının devamındı, “Doğrusu ben de bize çok ama çok dar gelen bu mevcut anayasayla ilgili liderler olarak neler yapabiliriz, bunları konuşmakta fayda var diye düşünüyorum. Sayın Özel’in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz.” dedi.