Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’deki yangın büyüyor: 9 köy boşaltıldı

Çanakkale’de devam eden orman yangını nedeniyle 9 köy tahliye edildi.

Çanakkale'de devam eden orman

Merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın giderek büyüyor.

 

Yangın nedeniyle Kayadere, Ulupınar ve Belen köyleri ile Damyeri mevkisinin tedbir amaçlı boşaltılmıştı. Yangının büyümesi nedeniyle Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köylerinin de tahliye edilmesine karar verildi.

 

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünce çok sayıda ekibin sevk edildiği bölgede yangına karadan ve havadan müdahaleler sürüyor.

 

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi’nde, Çanakkale’deki orman yangına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

 

Yumaklı, yangının ilerlemesindeki en büyük etkenin şiddetli rüzgar olduğuna dikkat çekti.

 

Yumaklı, yangında sevindirici tarafın ise şu anda Kepez beldesi başta olmak üzere yangının Çanakkale şehir merkezini teğet geçer halde ilerlediğini kaydetti.

 

Yumaklı, “An itibarıyla 8 uçak, 26 helikopter, yaklaşık 180 arazöz ve iş makinesi, 1100’e yakın da personelle bu yangına müdahale ediliyor.” bilgisini paylaştı.

 

Öte yandan Çanakkale Valiliği de vatandaşları uyararak şunları kaydetti:

 

“Yağcılar, Aşağıokçular, Kalabaklı, Kızılcaören ve Taşlıtarla köyleri de tedbir amaçlı boşaltılacak olup vatandaşlarımız Terzioğlu Kız Öğrenci Yurdu’nda misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın da teyakkuzda olmaları önemlidir. Orman yangını nedeniyle arazöz ve iş makinelerinin yoğun olarak çalışmasından dolayı vatandaşlarımızın acil durumlar dışında Çanakkale-İzmir yolunu kullanmamaları önemle rica olunur.”