Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KYK’daki asansörlere karekod konulacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi Yurtlar Kurumundaki asansörlere karekodu konulacağını ve herkesin asansörün bakım sürecini görebileceğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “KYK tesislerimizdeki asansörlerimize karekod koyacağız. Herkes karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini görebilecek” açıklamasını yaptı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Bakan Bak, Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör kazasına ilişkin konuştu.

Hayatını kaybeden öğrenciye Allah’tan rahmet dileyen Bak, bakanlığa bağlı tüm tesislerde olduğu gibi 830 yurtta da periyodik asansör bakım ve denetimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Bak, “Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı, 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evrak elimizde mevcuttur.

Gençlerimizin sahip olduğu imkanları çoğaltmaya, onlara yeni fırsat kapıları açmaya gayret ediyoruz. Her sene bir öncekinden daha iyi koşullar hazırlamak için çaba sarf ediyoruz. Biz, provokatörlerin gençlerimizle aramıza girmesine izin vermeden gençler için çalışmaya devam edeceğiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yaptığımız ortak bir çalışma ile tesislerimizdeki asansörlerimize bir karekod koyacağız. Dileyen herkes o karekodu okutarak asansörün tüm bakım sürecini ve takvimini görebilecek.”  dedi.