Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaplumbağa (Tosbik) Kurabiye

Mutfakta annelerini rahat bırakmayan çocukların, evebeynleriyle beraber yapacağı harika bir kurabiye olduğu düşünülen kaplumbağa tatlısının tarifi de çok basit. Anneler bu kurabiyeyi çok sevecek.

Mutfakta annelerini rahat bırakmayan

Kaplumbağa (Tosbik) Kurabiye Mutfakta annelerini rahat bırakmayan çocukların, evebeynleriyle beraber yapacağı harika bir kurabiye olduğu düşünülen kaplumbağa tatlısının tarifi de çok basit. Anneler bu kurabiyeyi çok sevecek.

Malzemeler

250 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra Şekeri

1 adet yumurta

1 paket vanilya

Yarım paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

Aldığı kadar un

Damla çikolata

Hazırlanışı

Kakao ve damla çikolata hariç diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında (sert olmayacak) hamur yoğrulur. Hamurun 1\3’ü (üçte biri ayrılır) kalan hamura kakao eklenerek tekrar yoğrulur ve hamurlar buzdolabı poşetine konularak yarım saat dolapta dinlendirilir. Daha sonra kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesi yapılır ve bıçak ile şekil verilir. Diğer beyaz hamurdan kaplumbağanın kafası ve ayakları yapılarak birleştirilir ve damla çikolatadan göz yapılarak fırın tepsisine dizilir. Bu şekilde tekrar dolaba kaldırılarak 15-30 dk. Bekletilir (Kurabiyenin yayılmaması için)180° de 10-15 dk. Fırınınızın özelliğine göre kontrol ederek pembeleşmeden pişiriyoruz. Soğumasını bekledikten sonra tepsiden alabiliriz.