Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da Kobani Davası kararlarını protesto yürüyüşü

Diyarbakır’da Kobani Davası’nda siyasetçilere verilen cezaları protesto etmek için yürüyüş düzenleniyor.

Diyarbakır’da Kobani Davası'nda siyasetçilere

Diyarbakır’da Kobani Davası kararlarını protesto yürüyüşü

Diyarbakır’da Kobani Davası’nda siyasetçilere verilen cezaları protesto etmek için yürüyüş yapılıyor. Aralarında HDP’nin eski Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu siyasetçilere verilen yüksek hapis cezalarına tepki dinmiyor.

Geçtiğimiz 15 Mayıs’ta karar duruşması yapılan ve kamuoyunda Kobani Davası olarak bilenen davada HDP’nin eski Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş’a toplamda 42 yıl, Figen Yüksekdağ ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Aynı davada tutuklu yargılanan Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel, Ayla Akat, Ayşe Yağcı ve Meryem Adıbelli’nin ise tahliyesine karar verildi.

Yine aynı davada 18’i tutuklu olmak üzere toplam 108 kişinin yargılandığı davada mahkeme, 36 sanık hakkında beraat kararı verdi. 24 sanık hakkında farklı suçlamalarda toplamda 408 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Davadan çıkan hapis cezalarına dair ilk tepki karar duruşmasının yapıldığı 15 Mayıs’ta verildi. 16-17 Mayıs’ta ise ülkenin farklı yerlerinde verilen hapis cezaları yapılan çeşitli eylem ve etkinliklerle protesto edildi.

Diyarbakır'da Kobani Davası kararlarını protesto yürüyüşü

Bugün de aynı protestolara devam edildi. Ankara’da DEM Parti milletvekilleri Kobani davası kararlarına karşı Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Burada yapılan açıklamada, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin ‘HDP ve devamı kapatılmalı’ şeklindeki açıklamalarına tepki gösterildi ve Kobani Davasında çıkan kararların siyasi olduğu ifade edildi.

Diyarbakır’da da DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ile DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır’ın aralarında bulunduğu siyasetçiler ve yurttaşlar, Kobani Davası’nda çıkan kararlara karşı protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Polis ablukasında bekletilen kitlenin, yürüyüşün ardında açıklama yapması bekleniyor.

Diyarbakır'da Kobani Davası kararlarını protesto yürüyüşü

Ablukanın ardından kitle yürüyüşüne başladı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) önünde bir araya kitle, buradan İstasyon’a kadar yürüyüş gerçekleştirecek ve ardından burada açıklama yapılacak.