Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da 2’nci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı start verdi

Diyarbakır’da 2’nci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, kapılarını ziyaretçilerine açtı. Fuarın kapıları 26 Mayıs’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

Diyarbakır'da 2'nci Mezopotamya Turizm

Diyarbakır’da 2’nci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı start verdi

Diyarbakır’da bugün açılışı yapılan 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı 23-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuara bu yıl Mersin ile bölgedeki 10 ilden 104 firma ve kuruluşun temsilcisi katıldı.

2’nci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na DEM Parti’nin Diyarbakır, Mardin, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları ile diğer ile ve ilçe belediye eşbaşkanları katıldı.

Öte yandan fuara bölge illerinin dışında Mersin’den katılım sağlandı. Fuara bu yıl valilik ve kaymakamlıklar ise katılım sağlamadı.

Fuarın açılışı sanat ile yapıldı. Sahneyi piyano eşliğinde sanatçı Sarya Ertaş aldı. Ertaş, katılımcılara Kürtçe şarkıları seslendirdi.

Diyarbakır'da 2'nci Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı start verdi

Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı ilki 2022’de yapılmış ve deprem nedeniyle fuara bir yıl ara verilmişti.

Fuarın açılış programında söz alan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akyıl, Mezopotamya’nın turizm ve gastronomi açısından geniş yelpazeye sahip olduğunu söyledi.

“Oysa bizim keşfedilmemiş büyük bir alanımız var. 12 bin yıllık tarihînde gastronomi ve turizm açısından Mezopotamya, yapılan her yeni kazıyla tarih yeninden yazılıyor.

Turizm açısından Mezopotamya, kıyı illeri gibi yeterli ilgiyi görmüyor. Bunun için birbirinden farklı programlar ve çalıştaylar yapılmalıdır.’