Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin ABD’ye Gıda İhracatı Son 5 Yılda İki Kat Arttı

ABD’ye ihracatta son 5 yılda yaptığı atakla ihracatını 1 milyar dolardan 2 milyar dolara çıkaran Türkiye gıda ihracatçıları, 5 milyar dolar hedefine ulaşmak için büyük bir adım attı.

ABD’ye ihracatta son 5

Türkiye’nin ABD‘ye Gıda İhracatı Son 5 Yılda İki Kat Arttı. Türkiye gıda ihracatçıları, 5 milyar dolar hedefine ulaşmak için büyük bir adım attı.

 

ABD’ye ihracatta son 5 yılda yaptığı atakla ihracatını 1 milyar dolardan 2 milyar dolara çıkaran Türkiye gıda ihracatçıları, 5 milyar dolar hedefine ulaşmak için büyük bir adım attı.

 

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü, Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, “Expo West, küresel sağlık ve sağlıklı yaşam trendlerinin merkez üssü olma rolünü vurguladı. Ege İhracatçı Birlikleri olarak tarım ürünleri ihracatımızı 7,3 milyar dolardan 10 milyar dolara taşımayı hedefliyoruz.

 

 

ABD yıllık 230 milyar dolarlık gıda ürünleri ithalatıyla Türk gıda ihracatçılarının en büyük hedef pazarı konumunda. Natural Products Expo West Fuarı’na bu yıl ikinci kez Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu üstlendik. ABD’nin en büyük gıda fuarı olan New York Fancy Food Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu yaklaşık 25 yıldır başarıyla gerçekleştiriyoruz.

 

ABD pazarında Türk gıda ürünlerinin bilinirliğini artırmak için Turkish Tastes isimli TURQUALITY Projemizi 5 yıldır başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu organizasyonlarımıza ekleyeceğimiz yeni halkalarla ABD pazarına orta vadede Türkiye’den 5 milyar dolarlık gıda ürünleri ihracatı hedefliyoruz, bu hedefimize de emin adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.