Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Son Dakika: BES’i Olanlara Kolay Kredi Geliyor

BES birikimi olan vatandaşlar için yeni bir kredi paketi geliyor. İşte gelen son dakika açıklaması ve yeni kredi düzenlemesi.

BES birikimi olan vatandaşlar

Son Dakika: BES’i Olanlara Kolay Kredi Geliyor. Bireysel emeklilik sistemine dahil olanlar için yeni kredi paketi geliyor.

 

BİREYSEL EMEKLİLİK

 

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu 28 Mart 2001 tarihinde kabul edilmiş, 7 Nisan 2001 tarih ve 24336 sayısı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Yayınlanan düzenlemeden sonra vatandaşlar, isteklerine göre bireysel emeklilik sistemine girerek para biriktirebiliyor, emeklilikte ikinci maaş ya da emekli olduğunda toplu para alma hakkı kazanıyor.

 

Son günlerde kapsamı daha da genişleyen, devlet katkısı ve altın, döviz, borsa türünden değer kazanan BES birikimleri için yeni bir düzenleme geliyor.

 

 

BES’İ OLANLAR İÇİN KREDİ PAKETİ

 

Ziraat Bankası (E) Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank (E) Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında BES’i olanlar için yeni bir kredi paketinin geleceğini söyledi.

Babuşçu açıklamasında, artık BES birikimi olan kişilerin bu birikimi göstererek kredi çekebileceğini söyledi ve uygulamanın Nisan ayı itibarıyla başlayacağını söyledi. Babuşçu X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Bireysel Emeklilik Sistemi birikimini gösterip kredi çekme uygulaması geliyor. Uygulama Nisan ayında başlıyor”

 

PEKİ BES BİRİKİMİ İLE KREDİ NASIL OLACAK?

 

Normal şartlarda kredi çekmek isteyen vatandaşların kredi notuna ve gelirlerinin toplamına bakılır. Sonuç uygun çıkarsa vatandaşlara kredi verilir. Yeni sistemde ise vatandaşların eğer BES’i varsa bunu birikim olarak gösterip kredi çekebilecek.