Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi Kartından nakit avansa faiz freni!

Dikkat! Kredi kartından nakit çekmek artık daha pahalı! Merkez Bankası faizleri yükselterek döviz yatırımlarını önlüyor. Peki yeni düzenlemeyle neler değişecek? Detaylar haberimizde…

Dikkat! Kredi kartından nakit

Kredi Kartından nakit avansa faiz freni! Dikkat! Kredi kartından nakit çekmek artık daha pahalı! Merkez Bankası faizleri yükselterek döviz yatırımlarını önlüyor. Peki yeni düzenlemeyle neler değişecek? Detaylar haberimizde…

 

Merkez Bankası, cumartesi günü enflasyonla mücadelede yeni bir adım atarak kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından nakit çekim faiz oranlarını yükseltti. Bu sayede ihtiyaç kredisi faiz oranlarıyla eşitlenen nakit avans faizi, %4,42’den %5’e çıkarıldı.

Nakit avans ile döviz alımına müdahale

Uzmanlar, bu kararın arkasındaki sebebin ihtiyaç kredisi ve kredi kartı borçlanmalarının hızlı büyümesini frenlemek olduğunu söylüyor. Düşük faizli nakit avansa olan ilginin azaltılması ve seçim öncesi nakit avans ile döviz yatırımlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Karar nakit avans ihtiyaçlarını etkilemeyecek

Kararın, nakit avans ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kullanan vatandaşları hedef almadığına dikkat çekiliyor. Merkez Bankası, gerçek ve tüzel kişiler için TL payı hedeflerini de güncelledi. Yeni düzenlemeye göre bankaların tüzel kişi TL payı için aylık artış hedefi getirildi. Bu sayede bankaların şirket müşterilerini önümüzdeki dönemde dövizden TL’ye dönüş için ikna etmesi gerekecek.

Nakit avans sınırlamaları

Geçen hafta da kredi kartına nakit avansta taksit sınırı 12’den 3’e indirilmiş, nakit avansta limit oranları düşürülmüş ve ilk müşterilere verilen faizsiz kredilerin vadesi 6 aydan 3 aya indirilmişti. Söz konusu düzenlemeler için Merkez Bankası’ndan bankalara yazılı bir talimat gönderilmediği, sözlü yönlendirme yapıldığı belirtiliyor.