Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi Kartı Limitleri Düşüyor: Talimat Geldi

Kredi kartı limitlerinin düşürülmesi için bankalara talimat geldi. İşte gelen son dakika bilgileri.

Kredi kartı limitlerinin düşürülmesi

Kredi Kartı Limitleri Düşüyor: Talimat Geldi. Kredi kartı limitlerinin düşürülmesi için bankalara talimat geldi. İşte gelen son dakika bilgileri.

 

BANKALARA TALİMAT GELDİ

 

Milli Gazete’nin son dakika olarak aktardığı habere göre kredi kartlarının artan limitlerinin düşürülmesi için harekete geçildiği ve bu kapsamda ilk olarak kart limitlerine sınırlama geleceği öğrenildi.

 

Merkez Bankası Başkanlığı koltuğunda Hafize Gaye Erkan otururken gelen ilk talimat ile bankalarda kısıtlamalara gidildi. İlk olarak bankaların kredi faizlerinde yükselişler yapıldı ve politika faizinin artırılması sonrası bankalar, artık daha yüksek faizli kredi vermeye başladı.

 

Kredilerde gidilen kısıtlamalar ve politika faizinin yükselmesinden sonra kredi kartlarına da faiz artırımı geldi.

 

Fatih Karahan’ın göreve gelmesinden sonra yeni bir vizyon ve politika döneminin başladığı bildirilirken 2024 yılının ilk enflasyon raporu toplantısında kredili ürünler ile kredi kartlarına yönelik kısıtlamaların geleceği, bunların artacağı yönünde sinyaller verildi.

 

 

Bu kapsamda bankaların kredi kartı limitlerinde düzenlemeler yapıldığı öğrenildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun, kredi kartı kullanıcılarının limitlerinin gelirinin 4 katını aşmayacağı yönünde bir önerisi olduğu öğrenildi. Bu öneri bankalara verildi.

 

Buna göre 17002 lira ile asgari ücret alan bir kişiye en fazla 68 bin lira limit verilecek.

 

Son dönemlerde bazı bankalar işi iyice abartarak kişilerin kredi kartı limitlerini gelirlerinin 10 katına kadar çıkardı. Bu da vatandaşların daha fazla harcama yapmasına neden oldu ve bu da enflasyonu daha da tetikledi.

 

Bu nedenle limitlerin düzenleneceği öğrenildi.