Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kredi borcu olan Diyarbakırlılara kötü haber!

Kredi kartının asgarisini ödeyenler için flaş bir gelişme yaşandı.

Kredi kartının asgarisini ödeyenler

Kredi borcu olan Diyarbakırlılara kötü haber!

 

Kredi kartının sadece asgarisini ödeyenler için yeni bir çalışma başlatıldığı ve asgari ödeme oranının artırılacağı iddia edildi.

Kredi kartı kullanan Diyarbakırlıları  ilgilendiren önemli bir  açıklama geldi. Gelen açıklamada bazı bankaların kredi kartı asgari ödeme tutarını güncellediği ve artırdığı iddia edildi. Vergi Uzmanı, gündemdeki çalışma ile asgari ödeme tutarının yüzde 50 seviyesine çıkarmasının planlandığını söyledi.

Vergi uzmanı Nedim Türkmen Sözcü TV’de katıldığı programda yaptığı açıklamada bazı bankaların kredi kartlarındaki asgari ödeme tutarını yüzde 50 seviyesine yükselttiğini iddia etti ve kullanıcılara mesajların gitmeye başladığını söyledi.

 

“YÜZDE 50’YE ÇIKARILDI”

Bakan Mehmet Şimşek’in geçen haftalarda kredi kartı ile ilgili yaptığı açıklamaya değinen Türkmen, “Bakan, kredi kartında basına kapalı toplantıda ‘Dünyada kredi kartına taksit uygulayan ülke yok’ demişti. Bazı özel bankalar kredi kartında asgari ödemeyi yüzde 50’ye çıkardıklarına ilişkin mesaj attılar. Örneğin bizim çalıştığımız banka bize gönderdi” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de kredi kartı kullanan kişi sayısının oldukça fazla olduğunu, seçimlerden sonra bir kısıtlama gelmesi durumunda kaosun çıkabileceğini söyleyen Türkmen, “Türkiye’de enflasyonun nedeni tüketicilerin yaptığı harcamalar değil, bunun altını çizelim. Para arzının arttığını görüyoruz. Vatandaş karnını zor doyurduğu için ilave talep yaratıp enflasyona neden olamıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Kısıtlamanın önce geleceğini, ancak kaos gelmesi sonrası kısıtlamalardan kısa sürede vazgeçilmesini beklediğini söyleyen Türkmen, “Kredi kartı düzenlemesi denenebilir ama kaos görülünce 10-15 gün sonra vazgeçilir olduğunu düşünüyorum. Özel bankalar ödeme limitini yüzde 50’ye çektiğinde ciddi bir etki yaratacaktır” dedi.

Kredi borcu olan Diyarbakırlılara kötü haber!

KREDİ KARTINA TEŞVİK ETMEK GEREKİYOR

Kredi kartı kullanımı ile kayıt dışı ekonominin kayıt altına alındığını söyleyen Türkmen sözlerinin devamında şunları söyledi:

“3-4 kredi kartı olup, asgarisini ödeyip hayatını sürdürmeye çalışıyordu insanlar. 10-13 kredi kartı verdiğimiz insanlar da var. Aslında tüketicileri kredi kartından uzaklaştırmak yerine kredi kartıyla alışverişleri teşvik etmek lazım”

“Kayıt dışı ekonomiyi kayıt içine alıyorsunuz. Genel KDV oranı yüzde 20, kredi kartıyla ödeme yaparsanız yüzde 18 dediğiniz zaman Türkiye’de her şey bankacılık sistemiyle gider. Daha çok vergi alırsınız”