Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konut ve kira fiyat artışları düşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut arzının artırılması için katkı sağlayacaklarını açıklayarak “Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı

Konut ve kira fiyat artışları düşecek! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut arzının artırılması için katkı sağlayacaklarını açıklayarak “Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek” dedi.

 

Kamuda tasarruf paketleri peş peşe uygulamaya girerken ve yüksek enflasyon nedeniyle emekçilerin geçim sıkıntısı her geçen gün gittikçe artarken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten konut ve kira fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması

Şimşek inşaat sektörüne destek verileceğini böylece konut arzının artarak fiyatların düşeceğini söyledi.

Şimşek, “Kentsel dönüşümün finansmanına ve konut arzının artırılmasına katkı sağlayacağız. Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek, her kesim için konut erişilebilirliği kolaylaşacaktır” dedi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Proje Gayrimenkul Yatırım Fonlarının kurulmasına yönelik düzenleme yapıyoruz. Böylece kentsel dönüşümün finansmanına ve konut arzının artırılmasına katkı sağlayacağız. Bu sayede konut ve kira fiyat artışları düşecek, her kesim için konut erişilebilirliği kolaylaşacaktır” açıklamasında bulundu.