Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klima satıcıları, havaların ısınmasını bekliyor

Hava sıcaklıklarının normal mevsim şatlarının altında geçmesinin klima satışlarını olumsuz etkilediğini belirten klima satıcıları, havaların ısınmasını bekliyor.

Hava sıcaklıklarının normal mevsim

Klima satıcıları, havaların ısınmasını bekliyor! Hava sıcaklıklarının normal mevsim şatlarının altında geçmesinin klima satışlarını olumsuz etkilediğini belirten klima satıcıları, havaların ısınmasını bekliyor.

 

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla beraber hava sıcaklığının artmasını bekleyen klima satıcıları, yağışların devam etmesiyle havaların serin geçmesinin klima satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Nisan aylarında başlayan klima satış sezonunun bu yıl havaların yağışlı ve serin geçmesiyle beklenilen hava sıcaklığının yaşanmadığını belirten klima satıcıları, hem havaların serin geçmesi hem de klima fiyatlarında yaşanan yüzde 100 artışın klima satışlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Hava sıcaklığının yükselmesiyle klima fiyatlarının artacağını söyleyen satıcılar, bu yüzden ihtiyacı olan vatandaşlara erken davranmaları tavsiyesinde bulundu.

“Geçen seneye göre klima satışları çok düşük”

Havaların serin geçmesinden dolayı klima satışlarının halen başlamadığını belirten klima satıcısı Abdürrahim Ceylan, “Bu sene klima satışları çok geç başladı ve geçen seneye göre satışlar çok düşük. Çünkü bu sene yaz sıcakları çok geç geldi. İlk defa böyle uzun bir bahar yaşadık. Bu sene şu ana kadar daha 10 tane klima bile satamamışken geçen sene bu vakitlerde en az 50-60 tane klima satmıştık.” dedi.

“Hem havaların serin geçmesi hem de fiyatların çok yüksek olması satışları etkiledi”

Ceylan, “Bugün sattığımız klimayı ertesi gün servis takabiliyor. Geçen sene ise servisler klima montajı için en az bir haftaya randevu veriyorlardı. Bunun nedeni hem havaların serin geçmesi hem de fiyatların çok yüksek olmasından kaynaklanıyor.

Şu anda 12 binlik klima fiyatları 20 bin liradan, 18 binlikler ise 30 bin liradan başlıyor ve 60-70 bin liraya kadar değişiyor. Bütün ümidimiz haziran ve temmuz ayındadır.” şeklinde konuştu.

“Geçen sene bu vakitlerde klima stokumuz tamamen bitmişti”

Klima fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 100 arttığını ifade eden bir diğer klima satıcısı Murat Kavşut ise klima fiyatlarının önümüzdeki günlerde daha da artacağını söyleyerek bu yüzden klima ihtiyacı olanların en yakın zamanda almalarını tavsiye etti.

Kavşut, “Klima satış sezonu halen başlamadı ama hazırlıklıyız. Önümüzdeki günlerde mevsim sıcaklıkları başladığı zaman klima satış sezonu başlayacaktır. Geçen sene bu zamanlarda sezonumuz başlamıştı ve klima stokumuz tamamen bitmişti ama bu sene havaların serin geçmesinden dolayı klima talebi az. 10-15 gün içerinde sezonun tamamen açılmasını bekliyoruz.

Klima fiyatları geçen seneye göre yüzde 100 artmış ve sezon başladıktan sonra ve havalar iyice ısınınca fiyatlar tekrar artacaktır. Vatandaşlara tavsiyemiz klima ihtiyaçları varsa ne kadar erken alırlarsa onlar için daha iyidir. Çünkü klima fiyatları günden güne yükselecektir.” ifadelerini kullandı.