Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EYT’siz erken emeklilik: Kimler için geçerli olacak?

Erken emeklilik için gelişmeler devam ediyor. EYT’siz erken emeklilik şartları 45, 46 ve 48 yaş grubu için belirlendi. Milyonlarca çalışan için yeni bir umut ışığı doğuyor.

Erken emeklilik için gelişmeler

EYT‘siz erken emeklilik: Kimler için geçerli olacak? Erken emeklilik için gelişmeler devam ediyor. EYT’siz erken emeklilik şartları 45, 46 ve 48 yaş grubu için belirlendi. Milyonlarca çalışan için yeni bir umut ışığı doğuyor.

 

Emeklilik için yeni düzenlemeler, daha az prim ödeyerek erken emeklilik imkanını geniş bir kesime sunuyor.

Torba yasayla birlikte gelecek düzenlemeler, emeklilik sürecini yeniden şekillendiriyor. Özellikle 45, 46 ve 48 yaşlarında olanlar için yeni emeklilik şartları büyük önem taşıyor. Ancak her birinin detaylarına dikkatlice göz atmak gerekiyor.

Ekonomim’de yer alan habere göre, Torba yasayla sunulan yeni düzenlemeler arasında dikkat çekenler şunlar:

EYT’yi prim eksikliği nedeniyle kaçıran Bağ-Kurlular için prim indirimi öngörülüyor. Bu düzenlemeyle Bağ-Kurlular, SSK’lılar gibi 7200 günle emeklilik hakkına kavuşacaklar.

Ev hanımları için isteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkı geliyor. Devlet, ev hanımlarının primlerinin üçte birini karşılayacak.

Henüz TBMM’ye sunulmasa da gündeme gelen kısmi emeklilik, 10 ya da 12,5 yıl sigortalılık süresiyle erken emeklilik imkanı sunuyor.

Torba yasa maddeleri, TBMM tarihinde önemli bir yer tutuyor. Henüz görüşülmeyi bekleyen bu maddelerin kabul edilmesiyle birlikte erken emeklilik hakkı daha geniş kitlelere yayılacak.

Özellikle prim indirimi düzenlemesinin bu yıl yasalaşması bekleniyor. Bu düzenlemeyle erken emekli olacak Bağ-Kurlu sayısının 1.1 milyonun üzerinde olması bekleniyor.

Yeni çizelge ve düzenlemelerle birlikte milyonlarca çalışan, emeklilik hayallerine bir adım daha yaklaşacak. Ancak her bir düzenlemenin detaylarına dikkatlice bakmak ve en uygun olanı seçmek önem arz ediyor.